Dit Was De Radio: PowNed-radiobaas Florent Luyckx over de 3FM-koers
dinsdag 19 september 2023

Dit Was De Radio: PowNed-radiobaas Florent Luyckx over de 3FM-koers

Harm Edens, Arjan Snijders en Ron Vergouwen brengen wekelijks analyses, verhalen, veel opvallende of grappige fragmenten én een gulle lach over dat fraaie medium: de radio.

Deze week is PowNed-radiobaas Florent Luyckx te gast, hij vertelt onder meer over de koers van 3FM.De volledige inhoud van aflevering 131:

Radiozender JOE (oftewel ‘Joe-Joe’) is nu een paar weken te horen, de eerste gekende dj’s worden aangekocht, maar wat is er nú te horen? We luisteren wat uurtjes met de minder bekende Qmusic-stemmen.

Hoe voorspelbaar het ook is: het werkt wel gewoon keer op keer om als station de allergrootste hits te draaien. Hoe kan dat? Pieter Derks vraagt het zich af in zijn column in De Nieuws BV op NPO Radio 1: waarom wilde DPG Media überhaupt een radiozender erbij hebben?

NPO Radio 2 is meer en meer dé kinderzender van Nederland. Ze hebben nu zelfs tussen 4.00 en 5.00 ’s nachts minderjarige bellers. We luisteren hoe dat klinkt bij bij nacht-dj Desiree van der Heiden.

Een gast in de studio: PowNed-radiobaas Florent Luyckx. Als ‘merkenman’ die gek is van radio vertelt hij wat zo goed is aan het merk Qmusic, hoe creatieve radio-dj’s in elkaar zitten en hoe hij deze eigenzinnige mensen weet te managen. Ooit was hij zendermanager van 3FM, nu staat hij als ‘hoofd audio’ van omroep PowNed aan de andere kant in de onderhandelingen over zendtijd. Hij heeft a.a. Ruud de Wild, Eddy Keur en Barend & Benner in zijn stal. Hoe denkt hij over de koers van 3FM, welke invloed heeft hij erop en komt het ooit nog goed met het merk van de ooit zo grote popzender? Florent vertelt dat ergens in het jaar 2024 tussentijds kan worden ingegrepen, maar dat betekent ook dat de huidige bezetting nog even verder gaat. Florent heeft nog wel wat ideetjes, wat hem betreft zouden de dj’s op 3FM bijvoorbeeld zelf mogen bepalen welke muziek ze draaien.

De Grote Ochtendshow Tunes Competitie! Welk gezongen ochtendshow-liedje is het allerbeste? We beoordelen in deze tweede aflevering muziek uit de radioshows van Emmely de Wilt en Mattie & Marieke. Met verrassend hoge punten!

Stapels heerlijke bloopers in een vers Blooperblokje. Met dit keer onder andere Bart Arens, Erik de Zwart, nieuwslezer Sid van der Linden en Caroline Brouwer, maar ook regio-bloopers van Omroep Brabant en RTV Noord.

Syb brengt ons muzikaal tennisnieuws met Tom van ’t Hek en Astrid Kersseboom. En een NOS-nieuwslezer gaat in duet met Frans Bauer.

Het slotwoord is voor Jarno van der Wielen van SLAM! Zó jammer dat hij z’n minuutje niet pakt.

In de exclusieve bonusshow voor vrienden van de show deze week:
Hoe doet Frank van der Lende het in de ochtend van Veronica op de plek van Van Velthuysen?

We horen hoe het met SLAM! gaat sinds ze niet meer landelijk op de FM zitten.

Mattie & Marieke zijn hevig teleurgesteld in hun luisteraars.

Plus bonusbloopers van onder andere Bart Arens, Natasja Gibbs, een correspondent die haar eigen verhaal niet gelooft en Mieke van der Weij.

Om de bonusshow te horen ga je naar Vriendvandeshow.nl/Radio.

Bron: Dit Was De Radio/BM

Bericht delen