dinsdag 16 januari 2018

2011 was topjaar voor Eyeworks Groep

De Eyeworks Groep noteert over afgelopen jaar een recordwinst. Met een totale omzet voor de groep van 237 miljoen euro – een stijging van 9 procent ten opzichte van 2010 – behaalde het bedrijf haar hoogste omzet sinds de oprichting in 2001. Het bedrijfsresultaat over 2011 steeg met 12 procent naar 30,1 miljoen euro. Naast de jaarcijfers kondigt Eyeworks tevens de installatie van een Raad van Commissarissen (RvC) aan. In april benoemen de aandeelhouders Wilco Jiskoot (als voorzitter) en Hubert Deitmers in de RvC.

Alle vier de clusters van de Eyeworks Groep (met vestigingen in 17 landen) droegen bij aan de groei van het bedrijf, waarbij het cluster West-Europa vooral profiteerde van de stijgende ontwikkeling en verkoop van Nederlandse film- en tv-content. Het cluster Scandinavië groeide eveneens verder: Eyeworks was al gevestigd in Zweden, maar is nu ook in Denemarken gestart met film en tv-drama. Voor het cluster Zuid-Amerika slaagde de Eyeworks-vestiging in Brazilië erin om drie jaar na de start een vooraanstaande marktpositie in te nemen en werd een lange termijnsamenwerking gesloten met het tv-station Bandeirantes. Het internationale succes van Obese, dat aan 125 landen verkocht werd, bezorgde het Engelstalige cluster (o.a. de Verenigde Staten) uitstekende resultaten. Daarnaast heeft Eyeworks USA een overeenkomst met ABC gesloten voor een dagelijks programma.

Oprichter en CEO van Eyeworks, Reinout Oerlemans: “Eyeworks heeft er nog nooit zo sterk voor gestaan als nu. Door deze groeicijfers ontstaat er ruimte om nog meer te focussen op de verdere creatie en ontwikkeling van nieuwe titels. Samen met een sterk team van creatieven ga ik mij daar persoonlijk op toeleggen. Ik ben ervan overtuigd dat de hele Eyeworks Groep zal gaan profiteren van de kennis van Wilco Jiskoot en Hubert Deitmers en we in staat zullen blijken om onze marktposities te verstevigen.”

Bron: Eyeworks

Bericht delen