Walk&Dance to Fight Cancer in Hilversum
woensdag 11 oktober 2023

Walk&Dance to Fight Cancer in Hilversum

Op zaterdag 14 oktober, tijdens de eerste editie van Walk&Dance to Fight Cancer Hilversum, wandelen deelnemers langs een prachtige route van ongeveer 25 (of 7,5) kilometer en laten zij zich sponsoren.

De start en finish is bij de Morgensterkerk. De wandeling verloopt langs het Media Park en er zijn een aantal bedrijven die partner zijn bij deze Walk&Dance to Fight Cancer 2023. Dat zijn bijvoorbeeld de Radiofabriek, David’s en Unbranded. De Hilversumse burgemeester Gerhard van den Top opent zaterdag 14 oktober om 10.45 uur het Walk&Dance-event. En Marieke Peper zal de start en de finish als lady-speaker aan elkaar praten.

Walk&Dance to Fight Cancer Hilversum heeft verheugd aangekondigd dat ze samenwerken met Viore, het regionale centrum voor mensen die leven met kanker en hun naasten. Deze samenwerking zal de lokale steun aan jonge volwassenen die met kanker leven versterken door een deel van de opbrengsten van het evenement te schenken aan het PowerSoos-programma van Viore.

Walk&Dance to Fight Cancer Hilversum is niet alleen een evenement om het leven en de geleverde prestatie te vieren, maar ook een gelegenheid om samen te komen en het belang van kankeronderzoek en preventie te benadrukken. Deelnemers worden aangemoedigd om zoveel mogelijk donaties op te halen bij familie, vrienden en collega’s, en bewustzijn te creëren over de impact van kanker op mensenlevens.

Elke donatie, groot of klein, draagt bij aan een wereld waarin kanker hopelijk geen dodelijke ziekte meer hoeft te zijn. Fight Cancer steunt meerdere onderzoeken met haar evenementen. De donaties van Walk&Dance to Fight Cancer Hilversum gaan voor een gedeelte naar onderzoek over DNA-analyse van jongeren van Prof. Edwin Cuppen en voor een gedeelte naar het PowerSoos-programma van Viore.

PowerSoos is een avond programma/activiteit speciaal voor jongvolwassenen die kanker hebben (gehad). Het is een programma dat speciaal is ontworpen om de jongvolwassenen die worden geconfronteerd met de uitdagingen van kanker te ondersteunen. Tijdens de bijeenkomsten kan alles ter sprake komen. Denk aan opleiding, werk, sport, voeding, zelfstandigheid, relaties, vruchtbaarheid en seksualiteit.

“In deze groep heb je vaak aan een half woord genoeg. Viore biedt een veilige en gastvrije omgeving waarin jongvolwassenen elkaar kunnen ontmoeten. Er wordt een lekkere maaltijd verzorgd door de gastvrouwen en tijdens het eten praten we met elkaar. En als je niet wilt praten is dat ook goed. Je vindt bij deelnemen aan de PowerSoos afleiding, gezelligheid en contact met anderen”, aldus directeur Ramon Ciurans. De PowerSoos maar ook de andere activiteiten binnen Viore spelen een cruciale rol in het opbouwen van veerkracht en het bieden van een sociaal netwerk voor jongvolwassenen en iedereen die geconfronteerd worden met de zware emotionele en fysieke gevolgen van kanker.

“We zijn verheugd om samen te werken met Viore en hun PowerSoos-programma te ondersteunen”, aldus Ankie Jones, projectleider Walk&Dance to Fight Cancer Hilversum. “We geloven sterk in het belang van lokale steun, en met deze samenwerking kunnen we jongvolwassenen die getroffen zijn door kanker helpen om te gedijen en te groeien ondanks de uitdagingen die ze tegenkomen.”

“Vooral voor jongvolwassenen is het belangrijk om te accepteren hoe het is, los te laten hoe het was en vertrouwen te hebben in wat er komt”, aldus Ramon Ciurans, directeur van Viore. De inschrijvingen voor het evenement zijn inmiddels gesloten. Maar doneren is mogelijk via deze pagina.

Volgend jaar tijdens 600 jaar Hilversum vindt weer een Walk&Dance of Love Life Run vanuit Fight Cancer plaats. Herma Holtland is hierbij de sponsoring-contactpersoon en ambassadrice voor Walk&Dance Hilversum, maar ook voor de landelijke partnerships voor Fight Cancer NL. Er staan volgend jaar 30 evenementen in Nederland op de agenda.

Bron: Walk&Dance to Fight Cancer/BM

Bericht delen