Woensdag 17 januari 2018

Satellietschotels worden niet optimaal gebruikt

Astra gaat de komende maanden met een demonstratie camper op pad om voorlichting te geven over het gebruik en de mogelijkheden van satelliettelevisie. Uit onderzoek blijkt dat veel caravan- en camperbezitters beschikken over een schotel, maar niet goed op de hoogte zijn van wat er allemaal mee kan.

Veel Nederlandse caravans en campers zijn voorzien van een mobiele schotel om op de camping tv te kunnen kijken. Voor Nederlandstalige programma’s heb je een abonnement met een decoder nodig, maar de meeste programma’s in het Duits of Engels zijn gratis te ontvangen. Dat betekent dat je met een schotel de beschikking hebt over honderden gratis zenders, meer dan de kabel- en glasvezelabonnementen thuis.

Wat veel schotelbezitters niet weten, is dat je diezelfde schotel die je op de camping gebruikt, ook thuis kunt aansluiten. Veel uitzendingen die via de satelliet worden aangeboden, zijn in HD of zelfs Ultra HD. Juist thuis komen die uitzendingen vol tot hun recht. Astra wil met de Tour 2016 samen met Astra Service Dealers het publiek voorlichten over de mogelijkheden die hun mobiele satellietschotel ook thuis kan bieden.

Het gezicht van de voorlichtingscampagne is Sander Janson. Hij is bekend van onder andere Campinglife en Snowmagazine. Behalve op verschillende campings is hij ook te vinden op grote evenementen als de Vierdaagse van Nijmegen.

Bron: Astra/Broadcast Magazine

Bericht delen