RTL ziet dalende advertentiemarkt en groei Videoland
donderdag 9 november 2023

RTL ziet dalende advertentiemarkt en groei Videoland

Mediabedrijf RTL Group heeft last van adverteerders die minder geld besteden aan reclames. Bedrijven zijn terughoudend met hun marketinguitgaven vanwege slechte economische vooruitzichten.

Door de reclamedip was de omzet van RTL Group in de eerste negen maanden van 2023 met 4,66 miljard euro 7 procent lager dan vorig jaar. Het internationale moederbedrijf van onder andere RTL 4 en RTL 5 is over de rest van het jaar somber. RTL Group gaat uit van een jaaromzet van 6,9 miljard euro, dat is lager dan de eerdere prognose. Ook de verwachte jaarwinst valt 50 miljoen euro lager uit en komt op circa 900 miljoen euro.

Naast een schommelende advertentiemarkt, kampte RTL ook met een slechte verkoop van programma’s door het eigen productiehuis Fremantle. Die leverde in de afgelopen negen maanden 1,53 miljard euro op, 7 procent minder dan in dezelfde periode vorig jaar. Tegelijkertijd richt het bedrijf zich steeds meer op de markt van streamingdiensten.

De toestroom van 16 procent nieuwe abonnees op hun platform Videoland was een lichtpunt. Er zijn nu 1.289.000 abonnees. Samen met de aanwas van nieuwe abonnees op RTL+ heeft RTL dit jaar al 263 miljoen euro binnengehaald aan streamingopbrengsten, 21 procent meer dan een jaar eerder.

Bron: Nu.nl/BM

Bericht delen