Roos Vermeij nieuwe voorzitter raad van toezicht NTR
vrijdag 13 oktober 2023

Roos Vermeij nieuwe voorzitter raad van toezicht NTR

Gunay Uslu, staatssecretaris Cultuur en Media (OCW), heeft met ingang van 1 september Roos Vermeij aangesteld als lid van de raad van toezicht van de NTR. Donderdag heeft de raad van toezicht Vermeij benoemd tot voorzitter met terugwerkende kracht vanaf 1 september. Ze volgt Marcel Wintels op die de afgelopen vier jaar de functie heeft bekleed.

Roos Vermeij is momenteel werkzaam als directeur bij LLO-Katalysator en heeft daarvoor diverse maatschappelijk relevante bestuurlijke functies bekleed. Zo is ze onder meer voorzitter van de Onafhankelijke Commissie Toekomst Arbeidsongeschiktheidsstelsel (OCTAS) en was ze bestuurder van het pensioenfonds PME en wethouder economie in Rotterdam.

Lucas Goes, zakelijk directeur NTR is blij met de benoeming van Roos Vermeij: “Mede namens mijn collega-directeur Willemijn Francissen kan ik zeggen dat we ons verheugen op de komst van Roos Vermeij als nieuwe voorzitter van de RvT van de NTR. De NTR staat er inhoudelijk goed voor en met haar bestuurlijke ervaring, netwerk en gevoel voor het belang van een goed functionerende taakomroep als de NTR binnen het geheel van de publieke omroep, kunnen we nu ook bestuurlijke stappen voorwaarts gaan zetten. Deze benoeming is een mooi moment gezien de uitkomst van de rapporten van de commissies ‘Van Geel’ en ‘Van Rijn’ en vooral ook richting een nieuwe concessieperiode.”

Ook Roos Vermeij is enthousiast over haar nieuwe rol: “Het is een eer om met mijn collega’s in de raad van toezicht een bijdrage te leveren aan de belangrijke taakomroep die de NTR is. Een omroep met prachtige programma’s van bijzondere makers, toegankelijk en relevant, met oog voor thema’s en doelgroepen die onderbelicht dreigen te blijven. Er staat veel op de agenda van de omroepen, en ook op de agenda van de NTR, ik zie uit naar de gesprekken en de samenwerking met de directie van de NTR.”

Bron: NTR/BM

Bericht delen