dinsdag 16 januari 2018

Project P: Stop Het Pesten van start

Het in opspraak geraakte televisieprogramma Project P: Stop Het Pesten is maandagavond voor het eerst te zien bij RTL 5. De makers van het programma kregen de afgelopen tijd veel kritiek over de geheime opnames die zijn gemaakt van de pestende scholieren.

In de eerste uitzending is te zien hoe presentator Johnny de Mol eindexamenleerling Jordy uit Hoofddorp te hulp schiet. Volgens RTL en producent SkyHigh TV wordt op een ‘integere manier’ omgegaan met de verborgen camerabeelden die door de gepeste jongeren zijn gemaakt.

Paul Cormont, programmadirecteur RTL 5, reageerde eerder deze maand als volgt op de commotie: “Pesten is een thema dat bij alle betrokkenen veel emotie oproept. We staan echter volledig achter het programma. Pesten is een groot maatschappelijk probleem. De reden dat we voor deze methode hebben gekozen, is omdat er nog steeds een groot taboe op rust. Wij laten voor het eerst zien wat de slachtoffers echt meemaken en wat de eigenlijke impact is op een kind. Ouders zijn soms zo radeloos, dat ze geen andere uitweg zien dan hun kind uiteindelijk van school halen. Dat lost helaas niets op.”

“Ik kan me voorstellen dat sommigen de gekozen methode van de verborgen camera omstreden vinden, maar alle andere scholen vinden dit geen probleem omdat zij het belang van het kind centraal stellen.”

Bron: Broadcast Magazine

Bericht delen