Peter Lubbers benoemd tot CEO Banijay Benelux
dinsdag 28 juli 2020

Peter Lubbers benoemd tot CEO Banijay Benelux

Multinationaal mediabedrijf Banijay, dat begin juli 2020 contentproducent EndemolShine Group overnam, maakt vandaag bekend dat per 1 augustus 2020 Peter Lubbers aantreedt als Chief Executive Officer (CEO) van het nieuw gevormde Banijay Benelux.

Lubbers wordt in zijn rol verantwoordelijk voor het leiden van de strategie en het managen van Banijay Benelux waaronder Zodiak Nederland en België, EndemolShine Nederland en de daarbij behorende Nederlandse productiebedrijven Simpel Media, NL Film, TVBV en Human Factor. Met als belangrijkste merken Big Brother, Expeditie Robinson, Op1, M, Hunted, GTST, Temptation Island, Penoza, All You Need is Love, Familie en Liefde voor Muziek. En tevens, als grootste sportproducent van Nederland, verantwoordelijk voor de productie en liveregistratie van tal van voetbalwedstrijden en sportprogramma’s voor FOX Sports.

Lubbers is afkomstig van het productiebedrijf Concept Street, dat hij in 2018 samen met Roy Aalderink en MGM (Metro-Goldwyn-Mayer) oprichtte. Daarvoor bekleedde Lubbers verschillende directiefuncties bij zowel televisiezenders als producenten. Zo was hij onder andere directeur televisie bij SBS Groep, mediadirecteur bij de AVRO, directeur Zodiak Nederland en programmadirecteur van RTL 7.

Marco Bassetti, Chief Executive Officer Banijay, over de aanstelling van Lubbers: “Terwijl we onze activiteiten in de regio opschalen, wilden we een leider verwelkomen die de lokale industrie begrijpt, bekend is met de talrijke klanten en kan samenwerken met onze labels om te zorgen voor creatieve uitmuntendheid en leidende posities in hun respectievelijke markten. Peter heeft de ondernemersgeest waarop ons bedrijf is gebouwd en de vasthoudendheid om daar voor ons een succesvolle operatie te leiden. Het team wil ook graag Boudewijn Beusmans, CEO van EndemolShine Nederland, bedanken voor zijn ongelooflijk waardevolle bijdrage aan het bedrijf – hij laat een sterk merk achter met een ongeëvenaard trackrecord.”

Peter Lubbers over zijn nieuwe rol: “Ik kijk er enorm naar uit om aan de slag te gaan bij Banijay, waar we in de hele Benelux over een rijke en uitgebreide collectie productie labels, genres, formats en talent beschikken. Met samenwerking als prioriteit, gaan we er met elkaar aan werken om het aanbod te optimaliseren met behoud van identiteit en eigenheid, terwijl we inspireren, entertainen en de beste verhalen naar ons publiek brengen.”

Boudewijn Beusmans over zijn vertrek: “Het was een voorrecht om de afgelopen vijf jaar CEO van EndemolShine Nederland te zijn en in mijn rol als Chairman Northern Europe zo nauw samen te werken met de teams in Duitsland en Scandinavië. Ik kijk terug op vijftien bijzonder mooie en leerzame jaren bij EndemolShine en ik ben blij met alle kansen die ik heb gekregen. Voor mij is het nu tijd voor een volgende fase in mijn carrière en ik geloof dat die uitdagingen in een nieuwe omgeving zijn. Met haar creatieve en getalenteerde team heeft EndemolShine een ongelofelijk sterke marktpositie, en heeft na de overname door Banijay Group een buitengewoon mooie en opwindende ontwikkeling voor de boeg. Ik ben ervan overtuigd dat dit gaat leiden tot nieuwe formats en programma’s die kijkers wereldwijd gaan veroveren. Ik wens Peter alle goeds en veel plezier bij deze mooie grote creatieve familie.”

De benoeming van Lubbers komt na het besluit van Boudewijn Beusmans – sinds 2015 CEO van EndemolShine Nederland en sinds 2018 tevens Chairman Northern Europe – om het bedrijf dit najaar te verlaten. Beusmans trad in 2005 in dienst bij Endemol Shine Group en heeft verschillende posities bekleed als Hoofd Juridische Zaken en Business Affairs Officer, Global Head of Legal & Corporate Secretary en Group Commercial Officer. Beusmans blijft aan tot 30 november 2020 om Banijay en Lubbers te begeleiden met de integratie van de activiteiten in Nederland en het buitenland.

Bron: Banijay/BM

Bericht delen