Dinsdag 16 januari 2018

NCRV koopt Britse historisch drama Dowton Abbey

De NCRV heeft de Britse historisch dramaserie Downton Abbey aangekocht voor uitzending volgend jaar zomer. Downton Abbey werd de afgelopen maanden met succes op ITV uitgezonden. Wekelijks keken meer dan acht miljoen mensen. De serie krijgt in Groot-Brittannië een vervolg.

Downton Abbey is het landgoed van de Crawley-familie en het personeel. Sinds 1772 zijn de Crawleys als graven van Grantham met deze plek verbonden. De familie heeft een sterk besef van hun bevoorrechte positie en de lusten en lasten die dat met zich meebrengt. Robert, hoofd van de familie, woont op het landgoed met zijn Amerikaanse vrouw Cora en hun drie dochters. Het welgestelde leven op Downton Abbey wordt mogelijk gemaakt door de inzet van het toegewijde personeel onder aanvoering van de butler. In de dramaserie komen de twee werelden samen. De serie speelt zich af in 1912, aan de vooravond van de Eerste Wereldoorlog.

In Downton Abbey spelen onder meer Hugh Bonneville (onder andere Lost in Austen), Phyllis Logan (onder andere Silent Witness) en Maggie Smith (onder andere Nanny McPhee).

Bron: NCRV/Broadcast Magazine

Bericht delen