Dinsdag 16 januari 2018

Lotto Weekend Miljonairs terug bij SBS 6

Lotto Weekend Miljonairs keert na een afwezigheid van drie jaar weer terug op de Nederlandse televisie. SBS 6 gaat het programma vanaf zaterdag 12 maart uitzenden. Jeroen van der Boom is aangetrokken als presentator. Samen met de zangshow The Sing-Off vormt Lotto Weekend Miljonairs de nieuwe zaterdagavond van SBS 6.

De formule blijft gehandhaafd: de kandidaat die twaalf vragen goed beantwoordt, wint de hoofdprijs van een miljoen. Nieuw is dat de kandidaat die in de stoel plaatsneemt zijn eigen levenservaring gebruikt om het prijzengeld in de wacht te slepen.

Tien seizoenen speelde Nederland vanuit de huiskamer mee met Lotto Weekend Miljonairs tot de populaire spelshow drie jaar geleden van de buis verdween. De levenservaring van de kandidaat vormt, net als in de wereldwijde filmhit Slumdog Millionaire, de sleutel tot succes want een aantal vragen heeft een relatie met het leven van de kandidaat.

Zowel SBS 6 als Lotto is blij met deze samenwerking: “Lotto Weekend Miljonairs wordt in een nieuw jasje gestoken. Het voorheen zo succesvolle televisieprogramma hebben we nu zo kunnen inrichten dat het beter aansluit bij de waarden van Lotto en we hopen hiermee een breed publiek aan te spreken. We zijn dan ook erg blij met de samenwerking met SBS 6 en Jeroen van der Boom en het nieuwe format. Het publiek in de zaal bestaat alleen nog maar uit Lottospelers, die allemaal kans maken op een plaats in de felbegeerde stoel en daarmee dus op een miljoen euro. Bovendien gaat iedereen gegarandeerd met een prijs naar huis,” aldus Frank Bijman, commercieel directeur van De Lotto.

Bron: SBS/Broadcast Magazine

Bericht delen