Lingo verkocht aan Amerikaanse zender CBS
woensdag 16 februari 2022

Lingo verkocht aan Amerikaanse zender CBS

Productiemaatschappij IDTV heeft het format van het bekende programma Lingo verkocht aan de Amerikaanse zender CBS. RuPaul Charles, een van de grootste sterren uit de VS, zal het programma presenteren.

Lingo is nog steeds erg populair als tv-spel. Onlangs keerde de spelshow in ons land nog terug op SBS6 en er zijn momenteel ook hoge kijkcijfers in het Verenigd Koninkrijk, Italië en Spanje. De Amerikaanse zender CBS is nu ook overstag. Producent Marc Pos is enthousiast: “Na De Verraders mogen we nu weer een format aan Amerika verkopen. Het is echt bijzonder dat RuPaul het programma gaat presenteren.”

Over het taalspelletje zegt hij: “Lingo laat IDTV nooit los. De spelshow is al meer dan dertig jaar in vele gedaantes op televisie geweest, in meerdere landen. We blijven het spelletje doorontwikkelen. Creative director Jasper Hoogendoorn blijft samen met ons team regelmatig wijzigingen doorvoeren, waardoor het format opnieuw met veel succes in meerdere landen is uitgezonden.”

Lingo was vanaf 1989 tot 2014 te zien op de Nederlandse tv, achtereenvolgens gepresenteerd door Robert ten Brink, François Boulangé, Nance en Lucille Werner. In 2019 keerde het met redelijk succes terug bij SBS6 met Jan Versteegh als presentator.

Bron: AD/BM

Bericht delen