KRO-NCRV onthult nieuwe castleden Dagboek van een herdershond live
donderdag 17 augustus 2023

KRO-NCRV onthult nieuwe castleden Dagboek van een herdershond live

Over ruim twee weken is Sittard-Geleen het decor van musicalspektakel Dagboek van een herdershond live. Een moderne tv-bewerking van één van de populairste series ooit, over een jonge kapelaan die terechtkomt in een Limburgs dorpje.

De voorbereidingen zijn in volle gang en vandaag maakt KRO-NCRV twee nieuwe castleden bekend. Acteurs Jon van Eerd en Nando Liebregts zullen ook te zien zijn in de live-uitzending op zondag 3 september om 20.25 uur bij KRO-NCRV op NPO 1.

Eerder werd bekend dat Thomas Cammaert, Angela Schijf, William Spaaij en Nandi van Beurden te zien zijn in Dagboek van een herdershond live. Jon van Eerd was eerder te zien in verschillende theaterproducties en met zijn Limburgse roots mag hij nu de rol van de conservatieve pastoor Bonhomme vertolken. De Brabantse Nando Liebregts had eerder rollen in Goede Tijden, Slechte Tijden en De Kameleon aan de Ketting. In Dagboek van een herdershond live gaat hij de rol van Bertus vertolken. De regie is in handen van David Grifhorst (bekend van The Passion van KRO-NCRV).

Dagboek van een Herdershond was van 1978 tot 1980 op de Nederlandse televisie te zien en werd geregisseerd door Willy van Hemert. De KRO-serie groeide uit tot een van de populairste Nederlandse tv-producties ooit en werd uitgezonden in onder andere Duitsland, Finland en Zuid-Amerika. Vorig jaar werd de serie vertaald naar een theatervoorstelling en nu vindt deze musicalversie zijn weg naar een nationaal tv-event.

Dagboek van een herdershond live is een coproductie tussen Albert Verlinde Theater en KRO-NCRV. Deze uitzending wordt mede mogelijk gemaakt door gemeente Sittard-Geleen, Prins Bernard Cultuurfonds, Nationaal Theaterfonds, CoBO-fonds en de provincie Limburg.

Bron: KRO-NCRV/BM
Foto: Sander Mulkens/KRO-NCRV

Bericht delen