Kinderen leren ondernemen met Het Klokhuis
Woensdag 17 januari 2018

Kinderen leren ondernemen met Het Klokhuis

Een webshop, een eigen ontbijtservice, computerhulp geven aan ouderen, een oppascentrale; steeds meer kinderen beginnen een eigen onderneming. Hoe doe je dat eigenlijk, een bedrijf starten en runnen? Dat, en nog veel meer, is vanaf donderdag 5 oktober te zien in de nieuwe negendelige serie Het Klokhuis Onderneemt.

De serie is mede mogelijk gemaakt door de Kamer van Koophandel en onderdeel van een crossmediaal project over ondernemen. Doel van het project is kinderen vertrouwd maken met ondernemerschap en ze te inspireren om zelf ondernemende vaardigheden te ontwikkelen.

In de reeks komen de verschillende aspecten van het ondernemen aan bod. Zo ontdekt presentator Pascal Tan wat erbij komt kijken als hij zijn business in zelfgemaakte appelmoes wil inschrijven bij de Kamer van Koophandel (KvK). Eva Cleven krijgt meer te weten over productontwikkeling, en Bart Meijer doet mee aan het kampioenschap pitchen. Elke aflevering zit vol tips van ervaren ondernemers, en is er aandacht voor kinderen die een eigen bedrijf begonnen zijn. (zie de volledige afleveringsinhoud onderaan dit persbericht).

Behalve de negendelige serie bestaat het project uit het boek Dat is je eigen zaak, de landelijke open bedrijvendag Het Klokhuis Onderneemt Backstage op 11 november, waarbij kinderen de kans krijgen om in het echt te zien hoe het er in een bedrijf aan toe gaat, en de website Eigen Baas. Met de Eigen Baas-kit op deze site ontdekken kinderen in vijf levels de kneepjes van het ondernemersvak. Zijn alle stappen doorlopen, dan eindigen ze met een ondernemersplan en een Eigen Baas-diploma. En dat is nog niet alles, want de eerste 100 Eigen Bazen krijgen eigen visitekaartjes!

Bron: NTR/BM

Bericht delen