De broeders Van Rossem bekijken de actualiteit door de bril van de geschiedenis
donderdag 20 juli 2023

De broeders Van Rossem bekijken de actualiteit door de bril van de geschiedenis

Op 30 augustus start een vijfdelig seizoen van De broeders Van Rossem, waarin Maarten en Vincent van Rossem afreizen naar verschillende steden en regio’s in Nederland. Tijdens hun bezoek verkennen ze de rijke geschiedenis van de plek, waarbij ze verbanden leggen tussen het verleden en de actualiteit.

De broers bezoeken Emmen, Texel, Den Haag, Nijmegen en als laatste Wageningen: de plek waar ze zijn opgegroeid en de herinneringen voor het oprapen liggen.

Elke plaats die ze bezoeken is gekoppeld aan een specifiek thema, zoals energie, natuur of wonen. Dit seizoen gaan de historicus en architectuurhistoricus ook het gesprek aan met inwoners en betrokkenen, uiteraard met de nodige dosis humor en eigenwijsheid die we van ze gewend zijn.

Dit programma is een vervolg op Hier zijn de Van Rossems. Door het overlijden van zus Sis is het programma in een nieuw jasje gestoken en draagt het een nieuwe naam. De broeders Van Rossem is een co-productie van de NTR en Skyhigh TV. Het is vanaf 30 augustus 2023 te zien op NPO 2 om 20.30 uur.

Bron: NTR/BM

Bericht delen