Banijay Benelux ontvangt certificering als Great Place To Work
donderdag 6 juli 2023

Banijay Benelux ontvangt certificering als Great Place To Work

Banijay Benelux, de thuishaven van elf creatieve contentproducenten, kondigt vandaag met trots aan dat het bedrijf officieel is gecertificeerd als Great Place To Work.

Deze certificering is gebaseerd op de feedback en mening van de medewerkers, die de organisatie in zijn geheel beschouwen als een fijne werkplek. De resultaten zijn verkregen via onderzoeksinstituut Great Place to Work, een organisatie die wereldwijd onderzoek doet naar de kwaliteit van de werkomgeving.

Peter Lubbers, CEO Banijay Benelux: “We zijn dankbaar voor deze erkenning, die bevestigt dat we op de goede weg zijn. Het onderstreept onze toewijding aan het welzijn en de tevredenheid van onze medewerkers. Onze cultuur draait om het creëren van een positieve, veilige en inspirerende werkomgeving, waarin we ruimte bieden voor creatieve vrijheid, plezier en waardering. Gezamenlijk blijven we streven naar het behoud van deze cultuur en het waarborgen van een optimale werkomgeving.”

Een aspect waarop het bedrijf opvallend hoog scoort, is de levendige, warme en gezellige sfeer binnen de organisatie. Banijay Benelux gelooft sterk in de combinatie van plezier en inspiratie in het werk, evenals persoonlijke aandacht. Hierbij koestert de organisatie de platte organisatiestructuur, waarbij iedereen een stem heeft en er ruimte is voor ideeën en initiatieven vanuit alle lagen van de organisatie. Korte communicatielijnen zorgen er daarnaast voor dat collega’s zich gehoord en betrokken voelen bij de besluitvorming. Medewerkers geven aan dat transparantie en openheid bijdragen aan de prettige werkomgeving.

Een ander opvallende uitkomst is de sterke onderlinge verbondenheid tussen collega’s. Uit het onderzoek blijkt dat een ruime meerderheid van de medewerkers een cultuur van vertrouwen en samenwerking ervaart. Men geeft aan dat collega’s op elkaar kunnen rekenen en elkaar ondersteunen, en successen gezamenlijk worden gevierd. Bovendien waarderen de medewerkers de organisatie als een creatieve omgeving, waarin ze veel vrijheid ervaren in hun werk. Ze zijn trots op wat ze bereiken, wat de inspanningen om een inspirerende werkomgeving te creëren bevestigt.

Madelon Dousi, Manager HR Banijay Benelux: “We geloven in een positieve werkcultuur die talent behoudt, creativiteit en innovatie stimuleert en werkgeluk bevordert. De samenwerking met Great Place To Work helpt ons om onze sterke punten te identificeren en gebieden voor verbetering te ontdekken. Door voortdurend te evolueren en jaarlijks feedback van onze medewerkers te vragen, zijn we in staat om een omgeving te creëren waar iedereen graag werkt. Deze certificering inspireert en motiveert ons om te streven naar het hoogste niveau van werktevredenheid en welzijn voor al onze medewerkers.”

Great Place To Work™ is wereldwijd bekend als de gouden standaard voor het meten van medewerkerservaringen op de werkplek. De erkenning is gebaseerd op een uitgebreide evaluatie van de bedrijfscultuur op de factoren geloofwaardigheid, respect, eerlijkheid, trots en kameraadschap, die van grote invloed zijn op de medewerkerservaring. Het behalen van deze certificering getuigt van de inzet van Banijay Benelux om een inclusieve, ondersteunende en inspirerende werkomgeving te creëren.

Over Banijay Benelux
Banijay Benelux is de thuishaven van elf creatieve contentproducenten: EndemolShine Nederland, SimpelZodiak, NL Film, TVBV, Scenery, EndemolShine Scripted, Southfields, Topkapi, Posh Productions, Banijay Belgium en jonnydepony. Samen met zenders, omroepen, streamers, distributeurs, adverteerders en maatschappelijke organisaties ontwikkelt, creëert en distribueert het bedrijf videocontent in alle denkbare genres en voor elk platform.

Bron: Banijay Benelux/BM
Foto: Gino toe Water/Banijay Benelux

Bericht delen