12 straten groen vanaf september bij KRO-NCRV
maandag 7 augustus 2023

12 straten groen vanaf september bij KRO-NCRV

KRO-NCRV vindt het belangrijk om de wereld van morgen groener te maken en komt in september met het metamorfose-programma 12 straten groen. In alle twaalf provincies steken bewoners uit verschillende gemeenten in Nederland hun handen uit de mouwen om hun straat met elkaar te vergroenen.

De presentatie van dit nieuwe NPO 1-programma ligt in handen van KRO-NCRV presentatoren Anita Witzier en Tim Hogenbosch en BinnensteBuiten-experts Anne Wieggers en Martin Stuger.

Nederland heeft te veel grijze buurten. Ruim een derde van het tuinoppervlak in Nederland is ‘versteend’. Meer groen in de straat ziet er niet alleen aantrekkelijker uit, maar is ook nog eens goed voor de mens, het dorp of de stad. 12 straten groen volgt de metamorfose in alle seizoenen, van straat-ontwerp, tegels wippen tot aan het aanplanten, snoeien en bloeien. Niet alleen de straat wordt groener, ook bewoners leren elkaar steeds beter kennen. Samen moeten ze de klus klaren.

In twaalf afleveringen helpt het viertal de buurtbewoners een handje door middel van adviezen, gesprekken met gemeenten en ontwerpen. Met alle duurzame en betaalbare tips in de uitzending of een peptalk tijdens de pittige werkzaamheden, wordt een stenige buurt omgetoverd tot een groene oase.

In totaal wordt er een jaar keihard gewerkt om alle straten om te toveren tot aantrekkelijke groene buurten. Alle seizoenen en bepalende bijhorende werkzaamheden komen aan bod. In elke aflevering staat een andere gemeente in Nederland centraal. De deelnemende gemeenten zijn: Alphen aan de Rijn, Arnhem, Assen, Den Oever (Hollands Kroon), Den Bosch, Dronten, Groningen, Hengelo, Leeuwarden, Maastricht, Terneuzen en Veenendaal.

12 straten groen is vanaf zaterdag 2 september om 19.00 uur te zien bij KRO-NCRV op NPO 1.

Bron: KRO-NCRV/BM

Bericht delen