Luistercijfer Radio 538 meteen fors in de lift met terugkeer oude team Edwin Evers
woensdag 14 juni 2023

Luistercijfer Radio 538 meteen fors in de lift met terugkeer oude team Edwin Evers

De nieuwe ochtendshow van Radio 538 lijkt in de eerste week al zijn vruchten af te werpen. Het marktaandeel van de zender heeft een flinke sprong gemaakt, staat in het wekelijkse NMO Luisteronderzoek.

Het marktaandeel staat deze week op 9,2 procent, twee procentpunt hoger dan vorige week. Dat is voor Radio 538 het hoogste percentage sinds oktober-november 2021, toen nog per twee maanden werd gemeten. Sinds begin dit jaar is er elke week een luisteronderzoek.

Vorige week begonnen Tim Klijn, Rick Romijn en Niels van Baarlen met een nieuwe ochtendshow op Radio 538. De laatste twee waren eerder op de zender te horen in de ochtend met Edwin Evers samen.

Ook Qmusic staat er deze week beter voor en stijgt van 10,5 naar 12,4 procent. Het station verstevigt daarmee zijn positie als tweede zender van het land achter NPO Radio 2. Die staat nog altijd bovenaan met een marktaandeel van 15,5 procent, wat iets lager is dan vorige week. Radio 10 verliest ook, maar is nog wel de nummer drie met 10,1 procent.

NMO

Bron: AD/NMO/BM

Bericht delen