BM #Shorts: Tina Nijkamp deelt ‘gewoon’ haar kijkcijferlijstje
vrijdag 1 september 2023

BM #Shorts: Tina Nijkamp deelt ‘gewoon’ haar kijkcijferlijstje

Het herziene NMO Kijkonderzoek ging afgelopen maandag van start, maar stuitte meteen op problemen. Kijkcijfers zouden pas een week na de uitzending van een tv-programma worden vrijgegeven, in plaats van een dag later.

Zo kunnen niet alleen livekijkers, maar ook degenen die uitgesteld en online kijken, worden meegerekend. Maar nu liggen de kijkcijfers na slechts een dag toch op straat, met dank aan Tina Nijkamp. Zij deelde dinsdag ‘gewoon’ haar lijstje. Patricia Sonius, directeur onderzoek NMO, zegt verrast en teleurgesteld te zijn dat iemand uit de industrie zich niet aan de publicatieregels heeft gehouden.

Wie de cijfers heeft gelekt weet Sonius niet en Nijkamp houdt de lippen stijf op elkaar. Nijkamp liet wel in een verklaring weten de nieuwe meetmethode onhoudbaar te vinden. In een interview op Radio 1 werd Nijkamp onlangs gevraagd of ze de functie van directeur video bij de NPO ambieert. Hoewel ze aangaf daar idealiter nog een paar jaar mee te wachten, zegt ze er zeker oren naar te hebben. Dit kijkcijfer-akkefietje komt haar open sollicitatie waarschijnlijk niet ten goede.

Bron: BM

Bericht delen