Laura de Leeuw
Office Manager & AV Planner Broadcast Rental
2020 - week 07

‘Zuigend’

Als je naar Broadcast Rental belt om een RF-set, EVS of WMT in te huren óf een spannend broadcastingplan bij ons neer te leggen, is de kans heel groot dat je mij aan de lijn krijgt. “Goedemiddag, Broadcast Rental, met Laura!”

Als eerste in de lijn bij onze telefonische voordeur vind ik het daarom extra leuk om je via deze weg een kijkje te laten nemen achter de schermen bij ons mooie bedrijf. Tien jaar geleden startte Broadcast Rental als een dry-hire bedrijf in de broadcastindustrie. Een decennia later zijn onze werkzaamheden flink uitgebreid op het gebied van dienstverlening en events.

Voor mij specifiek betekent dit dat ik op een ochtend bezig kan zijn met een spoedaanvraag voor een wireless cameraverbinding en de planning volkomen moet omgooien, vervolgens vluchten boek voor mijn collega’s die naar de Formule 1 afreizen, een offerte maak voor een klant in Vietnam of Denemarken, correspondeer met een fabrikant over updates of reparaties en ook nog snel even check of mijn collega wel het juiste Eurolabel heeft om Brussel in te mogen met de bedrijfswagen.

Wat mij betreft is dit afwisselende takenpakket een voordeel van werken in een klein bedrijf. Een nog groter voordeel is het gevoel van saamhorigheid. De twaalf heren en twee dames van Broadcast Rental zijn niet bang om hun handen vuil te maken en zetten samen de schouders eronder.

Vandaag komen de wagens die naar de Dakar Rally in Saoedi-Arabië zijn geweest terug naar onze loods in Hilversum. De mini OBVan en camper zijn afgelopen week in de haven van Marseille opgepikt en teruggereden naar Nederland. Na een paar weken door de woestijn denderen, kunnen de met apparatuur gevulde voertuigen wel een onderhoudsbeurt gebruiken. Dat betekent: compressoren, stofzuigers, doekjes en alle hens aan dek! Mocht er in Hilversum binnenkort een exotische Saoedische kever opduiken, dan weet je waar die verstekeling vandaan komt!

Eigenlijk is er niet echt plek voor de VW Crafter en een camper in de loods. Er wordt op dit moment ‘geprept’ aan de Formule 1-set en druk gebouwd aan onze tweede Flightpack. Het past, zeg maar, zuigend. Toen we in 2017 dit pand betrokken, vroegen we ons af of we, on-the-side, een rolschaatsbaan moesten beginnen. Maar een krappe 2,5 jaar later is het personeelsbestand, wagenpark en onze voorraad verdubbeld. Onze huisvesting is inmiddels dan ook ‘knus’ te noemen.

Maar ach, als je bedrijf knus en saamhorig aanvoelt, dan mag dat in de daadwerkelijke praktijk ook heus wel een beetje zo zijn, toch?

Laura de Leeuw
Office Manager & AV Planner Broadcast Rental

De week van Laura de Leeuw

Office Manager & AV Planner Broadcast Rental
2020 - week 07