Laura de Leeuw
Office Manager & AV Planner Broadcast Rental
2020 - week 07

Corona

Op donderdag en vrijdag word ik bijgestaan door collega Alissa en kan ik de waan van de dag grotendeels laten voor wat ie is. Deze tijd kan ik goed gebruiken voor bijvoorbeeld lastige visumaanvragen, paklijsten, vluchten, hotelreserveringen en het huren van auto’s voor tijdens de Formule 1.

Broadcast Rental verzorgt nu sinds een aantal jaar voor zeven internationale partijen de draadloze camera’s en de commentaarposities op de F1-circuits. Zo hoor je bijvoorbeeld voor Ziggo Sport Olav Mol en Jack Plooij via onze infrastructuur van over de hele wereld je huiskamer in tetteren.

Dit betekent dat collega’s van maart tot en met november voor alle 22 races de wereld over vliegen. En dat vergt wat organisatie; als tijdens het lopende Formule 1-seizoen de kalender voor het jaar erna bekend wordt, ga ik al aan de slag voor het komende seizoen.

Voor de nieuwe circuits en landen ga ik in overleg met travel agencies om de knappe hotels te bemachtigen, niet te ver van de circuits, niet voor de hoofdprijs en een beetje luxe. Onze mensen wonen opgeteld toch bijna een half jaar in die hotels!

Vluchten worden geboekt, auto’s gehuurd en ik maak een planning voor de visumaanvragen. Erg handig is dat mijn frequent reizende collega’s een tweede paspoort hebben, wat van pas komt als tijdens het seizoen visa aangevraagd moeten worden. De heren zijn in principe altijd onderweg of heel eventjes in Nederland. Vaak is er niet genoeg tijd om een paspoort (al dan niet met persoonlijke begeleiding) naar een consulaat of ambassade en op tijd weer terug te krijgen voor vertrek naar de volgende bestemming.

Gelukkig hebben we Australië en Bahrein al in the pocket en de afgelopen dagen ben ik bezig geweest met het visum voor – jawel – China. Ondanks alle onzekerheid die het coronavirus met zich meebrengt, leek het ons toch verstandig om in ieder geval te zorgen dát onze mensen het land in mogen, mocht het hele feest wel doorgang vinden.

Gisteren kwam dan toch het hoge woord eruit. De Grand Prix in Shanghai die op 19 april gepland stond, wordt uitgesteld tot nader order. Er was al een streep gezet door de Formule E-race en andere evenementen die in maart zouden plaatsvinden. Maar de Chinese autoriteiten hebben nu ook besloten dat het houden van een Formule 1-race niet bevorderlijk is voor de gezondheid van de F1-staf, deelnemers en fans. En ik denk evenmin voor de algehele wereldgezondheid. Na de race stapt iedereen weer in het vliegtuig en ‘2019-nCoV’ wordt maximaal over de planeet verspreid. Beter van niet!

De hotels en vluchten voor die race zijn inmiddels gecanceld en ondertussen gaan we afwachten of de Grand Prix van Shanghai dit jaar op een ander moment wordt ingehaald. Voor de Chinese bevolking hoop ik van wel, want dat betekent dat het virus onder controle zal zijn. Bovendien betekent een F1-race een aanzienlijke financiële injectie voor de economie.

Maar voor nu ben ik vooral blij dat ik geen family pack mondkapjes hoef te bestellen en mijn collega’s gewoon, zoals alle afgelopen jaren, veilig het F1-seizoen doorkomen.

Laura de Leeuw
Office Manager & AV Planner Broadcast Rental

De week van Laura de Leeuw

Office Manager & AV Planner Broadcast Rental
2020 - week 07