Laura de Leeuw
Office Manager & AV Planner Broadcast Rental
2020 - week 07

Aandacht

Vanachter mijn bureau kijk ik uit op twee Formule 1 raceseats en een motor. Beneden in de hal staat een racebaan.

Arcadehal! flitst er misschien door je hoofd, maar nee, dat zie je verkeerd. De term is eerder toonzaal. Oké, die racebaan en die playseats, dat is voor de fun. Work hard, play hard is het credo. Maar voor onze klanten is het motto ‘work hard and make good and pretty things’ van kracht. Het bekt minder lekker, maar het is wel waar.

De cameramotor waar ik op uitkijk, ontwikkelden we voor de 4 Mijl van Groningen. RTV Noord schakelde ons in voor de live registratie van dit sportevenement, waarbij we twee cameramotoren inzetten. De motoren werd uitgevoerd met allerlei handige snufjes, waarbij logisch is nagedacht over de wensen en behoeftes van cameraman en motard. Alles is met aandacht gemaakt, en we zijn dan ook trots op het eindresultaat en de complimenten die we ervoor hebben gekregen. Daarom verdient één motor een warm ereplekje op ons kantoor. Tot-ie weer wordt ingezet.

Bij IKEA zeggen ze ‘aandacht maakt alles mooier’. En ze hebben gelijk ook. Al wil ik ons geenszins met IKEA vergelijken. Want waar IKEA de massa bedient, zijn wij een flexibele club die snel kan inspelen op de specifieke wensen van de opdrachtgever. En van onszelf. De grote lamp in de hal, de desk in de MCR, de 19 inch patch- & blind-panelen die we verwerken in onze apparatuur. Alles wordt met zorg en aandacht gemaakt. Grote rol daarin is weggelegd Arjen Postmus – aka De Professor. Hij ontwerpt zich drie slagen in de rondte. Er wordt gemeten, bijgeschaafd, getest en geassembleerd. Alsof ieder product zijn eigen kind is.

Onze nieuwste baby’s zijn 18 desks voor de Flypack. De vereiste was om een lichtgewicht systeem te ontwerpen met een kleine footprint dat gemakkelijk op een pallet op een commerciële vlucht kon worden vervoerd – want mobiliteit en snelheid is gewenst. Beneden in de loods staan ze momenteel te shinen. Een slim ontwerp met een mooi design.

Moraal van dit verhaal: het oog wil ook wat. En in dat geval is mijn uitzicht – een motor – hoe dan ook beter dan een kunstplant met hydrokorrels.

Laura de Leeuw
Office Manager & AV Planner Broadcast Rental

De week van Laura de Leeuw

Office Manager & AV Planner Broadcast Rental
2020 - week 07