Laura de Leeuw
Office Manager & AV Planner Broadcast Rental
2020 - week 07

Sportzomer

Vrijdag is het bij ons altijd ‘vieze vrijdag’. Dan eten we iets ongezonds voor de lunch. En om 16:00 uur is het tijd voor nootjes.

Vrijdag is voor veel mensen ook het rustige einde van de werkweek. In de facilitaire wereld is vrijdag echter meestal de drukste dag van allemaal. Al lijkt het bij Broadcast Rental nu even van niet. De Dakar-rush is voorbij, de F1-prep gaat gestaag en de hysterisch drukke sportzomer lijkt nog ver weg.

Vrijdag is de dag dat Tijgertje, onze magazijnman, zorgt dat alles klaar staat voor het weekend. Tijgertje heet eigenlijk Frank, maar daar hebben we er twee van, Franken. Dat was verwarrend en daarom kreeg Frank II een bijnaam die refereert aan zijn niet te stillen honger naar tijgerbrood. Tijgertje zorgt dat alles op tijd klaar staat voor de klant, neemt de apparatuur in en controleert of alles in oorspronkelijke staat is teruggekomen.

Het daadwerkelijke preppen van de draadloze RF-sets wordt door de RF Engineers gedaan – want dat is toch wel een vak apart. Na drie jaar tussen de zenders, ontvangers en antennes kan ik aardig inschatten wat een klant nodig heeft op het gebied van RF, maar als de heren beginnen met termen als: “Die modulator moet 64QAM kunnen”, of “De decoder staat op 4:2:0 low delay optimized”, dan ga ik nog steeds een beetje scheel kijken.

Zo vooruitkijkend naar de eerdergenoemde hysterische sportzomer, denk ik dat 2020 het jaar gaat worden van de meeste Broadcast Rental RF-sets tegelijkertijd ooit. Voor de Grand Prix van Zandvoort staan op dit moment twintig draadloze camera’s in aanvraag.

Maar niet alleen draadloze camera’s zijn niet aan te slepen deze zomer. Tijgertje krijgt waarschijnlijk te maken met een leeg magazijn. Want direct na Zandvoort staan de Invictus Games gepland en dan volgt er nog een belachelijk lange lijst met Europees voetbal, Tomorrowland, de Olympische Spelen, Paralympics, skutsjesîlen, kaatsen, Roparun, Tour de France, de KNVB Bekerfinale, diverse loopevenementen, het houdt niet op. Dit terwijl het Formule 1-seizoen vrolijk doorloopt, net als de festivals, concertregistraties en opnamen waar we vaak bij betrokken zijn.

Vrijdag is deze week dus een rustige vrijdag, en dat is helemaal niet zo erg. Voor je het weet is het april en springen we op de sneltrein om er diep in het najaar weer vanaf te komen. Dus we genieten nog even van de stilte voor de storm: suggesties voor de vieze vrijdag-lunch mogen worden gestuurd naar hire@broadcastrental.com. Net als aanvragen voor nóg een draadloze cameraverbinding of andere apparatuur tijdens sportjaar 2020!

Laura de Leeuw
Office Manager & AV Planner Broadcast Rental

De week van Laura de Leeuw

Office Manager & AV Planner Broadcast Rental
2020 - week 07