Arthur Vierboom
Media-innovator en eigenaar Social Video Desk
2020 - week 19

Toch een sportzomer?

Nu het land langzaam ‘open’ gaat, ligt voor mediabedrijven de grootste uitdaging rond anderhalvemeterevenementen. Hoe kunnen we toch bij elkaar kruipen zonder elkaar op de huid te zitten?

Met Radio 538 en Warchild organiseerden Tom Neijman en ik in 2012 een Elfstedentocht die online (‘It Giet Oanline!’) verreden kon worden. Via Twitter stapte je op het ijs (@elfsteden) en je snelheid werd bepaald door het aantal volgers dat jou aanmoedigde. Ook konden volgers met de #wak je in een wak laten rijden, wat natuurlijk enige vertraging opleverde. De spannende wedstrijd kon live gevolgd worden via alle websites van alle elf steden: leeuwarden.fr, drachten.fr et cetera. Het was een mooi avontuur waar zelfs schaatsster Ireen Wüst, Marco Borsato, Ronnie Tober en Piet Paulusma aan meededen.

Arthur Elfsteden1

De toen nog bewerkelijke techniek is nu een stuk simpeler geworden. En nu de komende sportzomer behoorlijk in het water lijkt te vallen, wordt het hoog tijd om de opgedane inzichten van toen in een nieuw jasje te gaan presenteren. Vanochtend heb ik Tom nog even gesproken en als we de komende maand een enthousiaste sponsor vinden (info@arthurvierboom.nl) gaan we deze zomer alsnog online – met behulp van Twitter en andere platforms – een Tour de France, Olympische Spelen en een Elfstedentocht presenteren.
En zowel de schaatsers als wielrenners laten we daar netjes anderhalve meter van elkaar sporten. Als je het leuk vindt om een kort idee te krijgen hoe dat in 2012 op Radio 538 ging tijdens de Elfstedentocht: kijk vanaf 2’30” op deze YouTube-video.

Arthur Elfsteden2

Ik weet zeker dat we met creativiteit veel beperkingen die de coronacrisis ons opdringt, kunnen helpen vergeten. Persoonlijk verwacht ik veel van The Curious Company, Pluxbox, Ontwikkelgroep, New Normal (uit Rotterdam), Omroep Houten en de One-Stop-Mediashop, die al veel fris denken lieten zien voordat deze crisis begon. Blijf gezond allemaal!

Arthur Vierboom
Media-innovator en eigenaar Social Video Desk

De week van Arthur Vierboom

Media-innovator en eigenaar Social Video Desk
2020 - week 19