Arthur Vierboom
Media-innovator en eigenaar Social Video Desk
2020 - week 19

Dansherinnering

De Houtense dj Sound Surreal (Michael Malin) en de lokale dansschool Stardance Studio’s wilden half april heel Houten op hetzelfde moment ‘legaal’ – dus RIVM-proof – aan het dansen krijgen.

Leuk idee in een tijd dat dit soort evenementen – vanwege de strenge noodverordeningen en regels – moeilijk te organiseren waren. Technisch bevatte dat een aantal leuke uitdagingen die goedkoop en creatief moesten worden aangepakt door een lokale omroep met een klein budget.
Zij sloten zich aan bij het initiatief en het werd een mooi avontuur, dat voor herhaling vatbaar is. Uiteindelijk hebben die bewuste vrijdagavond 4.300 Houtenaren meegedanst en vormden 110 Houtense huiskamers, die via een groot tv-scherm in de studio en dus via visual radio op tv en laptop bij de mensen thuis te zien waren, een grote dansvloer.

Poster Houten danst klein

Dat succes maakte ambitieus. Drie middelbare scholen moeten dit jaar in juni hun gediplomeerden, zonder een ‘gala’-herinnering, uitzwaaien. De RIVM-regels lijken een galadefilé en slotfeest onmogelijk te maken. Maar samen met de schooldirecteuren en de burgemeester heeft de lokale omroep een alternatief voor die galaherinnering bedacht.
En bij dat alternatief kunnen trotse vaders nog steeds in handig geritselde, mooie auto’s – voor de camera’s van de lokale omroep – hun prachtig geklede dochters en stoer uitziende zonen bij een speciaal gemaakte ‘catwalk’ afzetten. De hele stad volgt, via laptop en tv, hun gracieuze gang over de catwalk en in het midden wordt een speciale foto gemaakt door de fotografieclub-amateurs van Houten.

Houten danst1

Aan het eind van de catwalk eindigt hun ‘moment of fame’ en stappen ze de auto weer in. Daarna kunnen ze thuis een van de speciale ‘gala afhaaldiners’ van lokale horeca laten bezorgen. En als alles goed gaat, kan daarna weer gedanst worden op de grootste dansvloer van Nederland. De herinnering is misschien niet helemaal hetzelfde, maar gelukkig hebben ze dan altijd de foto’s nog!

Arthur Vierboom
Media-innovator en eigenaar Social Video Desk

De week van Arthur Vierboom

Media-innovator en eigenaar Social Video Desk
2020 - week 19