CNN komt met betaalde streamingdienst en schrapt banen
donderdag 11 juli 2024

CNN komt met betaalde streamingdienst en schrapt banen

CNN, dat de laatste tijd kampt met tegenvallende kijkcijfers, heeft een nieuwe betaalde streamingdienst aangekondigd. Tegelijkertijd schrapt de Amerikaanse nieuwszender ongeveer honderd banen.

De nieuwe streamingdienst moet voor het einde van het jaar beschikbaar worden, meldt CNN. Met het nieuwe product hoopt topman Mark Thompson veel extra omzet te kunnen binnenhalen.

Het bedrijf kan die inkomsten goed gebruiken omdat steeds minder Amerikanen nog via de kabel televisie kijken. Bovendien blijven de kijkcijfers van CNN in de Verenigde Staten achter bij die van rivalen Fox News en MSNBC.

CNN had in 2022 al een betaalde streamingdienst aangekondigd. Maar dat project werd stopgezet door de fusie tussen CNN-moederbedrijf WarnerMedia en Discovery. Ongeveer een jaar later werd toenmalig topman Chris Licht vervangen door Thompson na kritiek op de redactionele koers van de zender.

CNN is nu ook van plan zijn drie losse redacties voor Amerikaans nieuws, internationale nieuws en wereldwijd digitaal nieuws samen te voegen tot één organisatie. Als gevolg daarvan verwacht het bedrijf ongeveer honderd banen te schrappen. Wereldwijd telt de onderneming nu zo’n 3.500 medewerkers.

Bron: Nu.nl/BM

Bericht delen