Donovan Pereira
Productieleider Love Island Nederland/België
2022 - week 27

The Summer of Love…

Terwijl ik dit schrijf zit ik (gelukkig) in het gekoelde productiekantoor op een van de vele bergen van het altijd zonnige – maar ook bloedhete – Gran Canaria. En als je je afvraagt, wat doet hij op die berg? Nou, dat kan ik je vertellen, want hier begint over een week The Summer of Love…

Allereerst zal ik mezelf even voorstellen. Mijn naam is Donovan Pereira, ik ben 26 jaar oud en woon samen met mijn vriend op de oh zo mooie NDSM-werf in Amsterdam Noord. Vorige maand was ik vijf jaar in dienst bij ITV Studios Netherlands en ik ben nu productieleider van mijn favoriete programma: Love Island.

Als je mij vijf jaar geleden had gezegd dat ik nu Productieleider zou zijn, had ik je waarschijnlijk heel hard uitgelachen. “Dat kan ik helemaal niet”, had ik dan gezegd. Maar toch is het zo. Zo’n zes jaar geleden stapte ik voor mijn vierdejaars stage voor het eerst een studio in en ik was gelijk verkocht. Al die mensen, die techniek, het decor, die geoliede machine.

Vanaf dat moment wist ik het zeker. Ik wil hier geen onderdeel van zijn, maar ik moét hier onderdeel van zijn. Na mijn stage mocht ik gelukkig blijven en begon ik als Productie-Assistent bij een van de grootste televisieprogramma’s van Nederland. Daarna heb ik als producer wat andere ENG-programma’s en kleinere studio programma’s mogen maken, maar toch bleef er bij mij wat kriebelen.

Ik zag collega’s naar het buitenland gaan voor de vetste programma’s en ik wilde dat ook heel graag een keer meemaken. Toen mocht ik als Producer/Opnameleider mee naar het eerste Nederlandse seizoen van Love Island. Intussen zijn we alweer drie seizoenen verder en zit ik er nog steeds, maar dan als Productieleider van seizoen vier. Een nieuwe functie, een nieuwe uitdaging en een nieuwe Summer of Love… Daarover morgen meer.

Love Island Nederland/België is in opdracht van Videoland en Streamz gemaakt en is vanaf volgende week dagelijks te zien bij Videoland.

Donovan Pereira
Productieleider Love Island Nederland/België

Donovan Pereira

De week van Donovan Pereira

Productieleider Love Island Nederland/België
2022 - week 27