Donovan Pereira
Productieleider Love Island Nederland/België
2022 - week 27

Elke dag is anders

Wij producenten vinden het vaak fijn om al weken – het liefst maanden – vooruit te plannen. Althans, ik wel. Echter is dit bij het produceren van Love Island vrijwel onmogelijk. Globaal proberen we altijd in overleg met de eindredactie een weekplanning te maken, zodat duidelijk is wat we wanneer gaan draaien.

Zo kunnen we bijvoorbeeld ook verder met de ENG-planning of wanneer iets in de montage moet. Toch laat reality zich niet produceren. Zo kunnen we niet voorspellen wat zich gaat afspelen tussen de Islanders en wat hieruit voortvloeit. Daarom weten we eigenlijk vandaag pas wat we morgen gaan doen.

Zo hadden we twee seizoenen geleden een kandidaat die ineens liet weten toch een relatie te hebben in Nederland. Hij dropte dit als een bom in de villa en daar kwamen veel emoties bij los, zowel in de villa als backstage. Op zo’n moment ontstaat er lichte chaos, verhaallijnen worden anders en we moeten snel schakelen: Hoe gaan we hiermee om en hoe gaat de rest van de dag eruit zien?

Soms kunnen we dan alles wat voor die dag geproduceerd is weer omgooien. Op zulke momenten zijn we als team extra scherp, maken we in goed en snel overleg beslissingen en produceren we weer door, maar dan nét niet wat we die dag op de planning hadden staan… Geen dag is hetzelfde. Al helemaal niet bij een dagelijks realityprogramma als Love Island. Productioneel kan dit soms voor uitdagingen zorgen, maar dat maakt het nou juist zo leuk.

Love Island Nederland/België is in opdracht van Videoland & Streamz gemaakt en is vanaf volgende week dagelijks te zien bij Videoland.

Donovan Pereira
Productieleider Love Island Nederland/België

De week van Donovan Pereira

Productieleider Love Island Nederland/België
2022 - week 27