Donovan Pereira
Productieleider Love Island Nederland/België
2022 - week 27

Bloed, zweet en bouwen

Vandaag is het team van decorbouwers, licht crew en technische crew aangekomen en zijn we officieel gestart aan de bouw van onze Love Island-villa. Een echte bouw kunnen we het eigenlijk niet noemen, want onze Spaanse collega’s zijn net een dag geleden uit de villa vertrokken nadat zij de afgelopen vijf weken hun tweede seizoen Love Island hebben opgenomen in deze villa.

Toch is het nodig om de villa weer helemaal gereed te maken voor de opname van ons seizoen en er een eigen ‘sausje’ overheen te gooien. Wij willen toch net een frissere kleur op de muur, een ander kleed op de vloer, een andere positie van de camera’s, een iets aangepast lichtplan en ja, daar zit nu eenmaal veel werk in.

Terwijl ons Art Team over het eiland aan het rijden is om precies dat leuke kussentje te kopen, is onze lichtoperator druk in de weer met het priklicht inhangen en is de technische crew bezig met kabels trekken en de regie gereed maken. Ons productieteam vliegt van hot naar her om alles voor te bereiden voor de aankomst van onze ‘grote crew’, presentatoren en de Islanders van dit seizoen (wat nog best ingewikkeld is omdat Islanders elkaar natuurlijk niet mogen tegenkomen).

Een productie van deze grootte draaiende houden is nogal een klus, maar gelukkig heb ik een fantastisch team. De crew moet ingelicht worden over de vliegtijden en logistiek, de schema’s voor komende dagen moeten gemaakt worden, de post-productie moet voorbereid worden, de editsets moeten ingericht worden, de locaties voor de ENG-items moeten geregeld worden en onze spellen moeten gebouwd worden. Eigenlijk moet alles gereed zijn, zodat we écht kunnen beginnen. Kortom, een dag van bloed, zweet en bouwen.

Daarnaast wordt er in de voorbereiding veel nagedacht over zo groen mogelijk produceren, want ook bij Love Island willen wij onze uitstoot meten, begrijpen én verminderen. En met succes, want dit seizoen Love Island heeft albert certificering (CO2 neutraal geproduceerd) behaald.

Love Island Nederland/België is in opdracht van Videoland en Streamz gemaakt en is vanaf volgende week dagelijks te zien bij Videoland.

Donovan Pereira
Productieleider Love Island Nederland/België

De week van Donovan Pereira

Productieleider Love Island Nederland/België
2022 - week 27