Donovan Pereira
Productieleider Love Island Nederland/België
2022 - week 27

Een eiland vol programma’s

Terwijl ik de berg waar de Love Island villa staat oprijd, kom ik een van mijn collega’s tegen die Are You The One Global aan het produceren is. Hij is samen met zijn team namelijk op exact hetzelfde moment als wij operationeel. Alleen zitten zij in een andere villa, op loopafstand van de Love Island villa.

Zo’n twee jaar geleden zochten we een geschikte villa voor Love Island en kwamen we bij een oude vakantievilla op Gran Canaria terecht. Een echt Spaanse villa met van die typisch bruine tegels, leuke balkonnetjes en halve bogen bij de veranda.

In een paar weken tijd hebben we deze kunnen ombouwen: er zijn productiekantoren gebouwd, van de garage is een volledige regie gemaakt en er zijn editsets gebouwd. Vanaf dat moment was de villa echt een Love Island HUB. Inmiddels is deze villa al ingezet door verschillende buitenlandse productiehuizen om hun eigen Love Island seizoen hier op te nemen. Daarnaast is er een tweede villa bijgekomen op Gran Canaria, de Paramount HUB.

Hier wordt nu Are You The One Global geproduceerd en daar zijn veel van onze ITV Studios Netherlands collega’s werkzaam in samenwerking met Paramount. Leuk om zo nu en dan een kijkje bij elkaar te nemen, van elkaar te leren en nauw samen te werken. Zo kunnen we goede contacten delen van leveranciers of andere derde partijen zoals verhuurbedrijven of leuke locaties voor dates, maar het vergt onderling ook goede communicatie. We kunnen niet op hetzelfde moment gebruik maken van dezelfde locaties dus moet er tussen de twee programma’s afgestemd worden wat er wanneer gedraaid wordt.

Het is flink passen en meten tijdens de opnames van reality tv in twee villa’s op steenworp afstand van elkaar, maar buiten het harde werken hebben we zo nu en dan de tijd om te proosten op wat voor een geweldige producties het zijn met erg gemotiveerde collega’s.

Love Island Nederland/België is in opdracht van Videoland & Streamz gemaakt en is vanaf volgende week dagelijks te zien bij Videoland.

Donovan Pereira
Productieleider Love Island Nederland/België

De week van Donovan Pereira

Productieleider Love Island Nederland/België
2022 - week 27