Yvonne Leunissen
Hbo-docent audiovisuele productie Hogeschool Inholland Haarlem
2020 - week 34

Mag het licht aan?

Dinsdag 4 augustus om kwart over zeven bereikte mij het bericht dat Chain klaar was in de tv-studio. Dat is op zich geen opmerkelijke mededeling voor de meesten, maar in ons geval is het dat wel degelijk.

Wij als hbo-opleiding steken daar echt wel de vlag voor uit! Ons oude lichtplafond dateerde ergens uit 2003 en het was elke keer opnieuw de vraag of alle armaturen het nog wel zouden doen op het ‘moment suprême’. Eindelijk is het overjarige lichtmateriaal nu de tent uit.
Tijdens de zomervakantie is door een aantal mannen van Chain hard gewerkt aan het vernieuwen van ons lichtplafond. En o, wat is het mooi geworden! Onze studenten kunnen volop aan de slag in de allerleukste ruimte van het hele pand.
Ze kunnen naar hartenlust ‘experimenteren’ met wat wel en niet werkt. Ze kunnen nu zonder storingen en kapotte lampen met ‘full focus’ op de inhoud, producties maken die een verhaal in beeld en geluid op de beste manier vertellen, voldoende ‘production value’ hebben en die ook nog eens de doelgroep op de gewenste manier aanspreken.
En dat met een tijdschema waar de gemiddelde programmamaker jaloers op is. Trouwens, eerlijk is eerlijk, zelf vind ik het ook heerlijk om met de nieuwe mogelijkheden van de belichting aan de slag te gaan. Hoe leuk is het om samen met studententeams (coronaproof, dat dan weer wel) nieuwe pareltjes te creëren? En dat dan ook nog eens duurzaam, led, touchscreen en state of the art! Love my job!

Yvonne Leunissen
Hbo-docent audiovisuele productie Hogeschool Inholland Haarlem

De week van Yvonne Leunissen

Hbo-docent audiovisuele productie Hogeschool Inholland Haarlem
2020 - week 34