Yvonne Leunissen
Hbo-docent audiovisuele productie Hogeschool Inholland Haarlem
2020 - week 34

Compassie

Heb je geen spijt dat je bent gestopt? Deze vraag is mij heel vaak gesteld en dan ging het altijd om de periode dat ik (honderd jaar geleden) werkte als cameravrouw voor NOS Facilitair Bedrijf, later NOB.

In die jaren was ik betrokken bij de meest fantastische grote producties. Geen zorgen, ik ga geen oude koeien uit de sloot halen en nee, ik heb geen spijt dat ik ben gestopt. Het was wel een bijzondere tijd waar ik nog steeds met plezier op terugkijk en waarin ik veel geleerd heb.
Nog bijna alles daarvan (en meer) kan ik in mijn huidige functie als docent toepassen in het klaarstomen van de toekomstige generatie professionals. Dat klaarstomen van de nieuwe generatie doe ik natuurlijk niet alleen. We doen dit met een ontzettend leuk docenten team met gruwelijk veel branche-ervaring en veel lol in eigen werk.
Met de start van de coronacrisis kwam ons onderwijs ook in zwaar weer. Binnen 24 uur schakelde alles over naar online. En kijk, je kunt als student best een college volgen vanuit je bed, onopgemaakt of met oortjes in tegelijkertijd ‘lopen te vakkenvullen ’. Maar het sociale aspect van het studeren viel voor onze studenten volledig in duigen.
Je komt als student graag je bed uit voor dat leuke meisje in die andere klas of die te mooie jongen van een andere opleiding. Dit alles is in maart voor onze studenten wel heel abrupt tot stilstand gebracht. Dat maakt dat ik wel enige compassie heb met de jonge generatie en dat ik hen eigenlijk allemaal binnen afzienbare tijd een baan gun met héél véél sociale contacten.

Yvonne Leunissen
Hbo-docent audiovisuele productie Hogeschool Inholland Haarlem

De week van Yvonne Leunissen

Hbo-docent audiovisuele productie Hogeschool Inholland Haarlem
2020 - week 34