Yvonne Leunissen
Hbo-docent audiovisuele productie Hogeschool Inholland Haarlem
2020 - week 34

In de startblokken

Schema’s, roosters, planningen, data voor toetsen, handleidingen, beoordelingsformulieren, digitale omgeving… Het lijkt wel de preproductie van een programma over studenten. Het is echter de realiteit van docenten voordat een nieuw collegejaar kan gaan draaien.

Een kleine veertig enthousiaste studenten, die gekozen hebben voor de minor Audiovisuele Productie, staan in de startblokken. Wij vragen hen om creatief, handig, bevlogen, eigenwijs en nieuwsgierig te zijn. Wij leren hen de kneepjes van het vak en hoe hun briljante idee uitvoerbaar wordt, hoe zij het juiste publiek vinden, binnen budget kunnen blijven, het juiste platform kunnen kiezen en ook nog eens nadenken over de marketingmogelijkheden en de financiële consequenties. Een half (school)jaar gaan onze derdejaars studenten hiermee aan de slag. Zelf vind ik het nog steeds heerlijk om met een nieuwe klas van start te gaan.
De locatie voor de kick-off is dit jaar wel even anders. Door de coronamaatregelen van het RIVM en het beleid van de hogeschool Inholland kunnen we niet met z’n allen in Haarlem op school beginnen. Echter, door tussenkomst van FC Klap en Broadcast Magazine (onze dank is groot) kunnen wij dit jaar terecht in de Theaterzaal van Beeld en Geluid. Hoe super is dat!
We zitten daar maandag 31 augustus op veilige afstand van elkaar, maar wel met de hele klas bij elkaar en we doen er ter plaatse meteen een workshop Fake News achteraan. In januari ‘21 hoop ik op negen fantastische uitzendingen uit onze studio met creatieve content en op professionele wijze geproduceerd. Het is aan ‘De lichting van Audiovisuele Productie 20-21’, houd ze in de gaten!

Yvonne Leunissen
Hbo-docent audiovisuele productie Hogeschool Inholland Haarlem

De week van Yvonne Leunissen

Hbo-docent audiovisuele productie Hogeschool Inholland Haarlem
2020 - week 34