Yvonne Leunissen
Hbo-docent audiovisuele productie Hogeschool Inholland Haarlem
2020 - week 34

Bijzondere uitdaging

Welke studieboeken ‘afgelopen jaar besteld en niet aan toegekomen’ ga ik meenemen? Die vraag stelde ik mijzelf die maandagochtend in juli toen ik mijn spullen voor Frankrijk aan het inpakken was.

Na ampele overwegingen (coronarisico’s goed afgewogen en de tips van de reeds in Frankrijk aanwezigen in de oren geknoopt) besloten om samen met een goede vriendin in de auto te stappen en af te reizen naar mijn ‘oh zo geliefde meer’ waar ik bij het ontwaken meteen in kan duiken en dan steevast een eind ga zwemmen op veilige afstand van de oevers. Daar in het water heb ik in de afgelopen jaren al plaatjes aan mijn ogen voorbij zien trekken waar Bob Ross alleen maar van kan dromen.

Een heerlijke plek die voor mij vrijwel onmiddellijk leidt tot een diepgaande ontspanning van lijf en leden. En… ik maak direct deel uit van mijn eigen aflevering ‘We zijn er bijna’, die deze keer gaat over een gesloten hek waardoor geen ‘vreemden’ vanaf de openbare weg het terrein op kunnen, heerlijk weer, lekker eten en goed gezelschap.

En daar in de schaduw van de bomen, na de ochtendduik en na de koffie heb ik gedaan wat, denk ik, elke docent in de zomervakantie doet: eindelijk weer eens rustig vakliteratuur doornemen om geïnspireerd te raken en daarmee de lessen die na de zomer weer gegeven gaan worden, interessant te houden. En dat laatste is na onze intelligente lockdown wel een heel bijzondere uitdaging komend schooljaar. Wordt vervolgd…

Yvonne Leunissen
Hbo-docent audiovisuele productie Hogeschool Inholland Haarlem

Foto: Eugenio Follender

De week van Yvonne Leunissen

Hbo-docent audiovisuele productie Hogeschool Inholland Haarlem
2020 - week 34