Yvonne Leunissen
Hbo-docent audiovisuele productie Inholland Haarlem
Yvonne Leunissen
ΜaandagDinsdagWoensdagDonderdagVrijdagZaterdagZondag
Vorige Volgende

Beeldtaal

dinsdag 18 augustus 2020
Yvonne Leunissen
Hbo-docent audiovisuele productie Hogeschool Inholland Haarlem

Vervolg van 17 augustus. Locatie is nog steeds het hermetisch van de buitenwereld afgesloten campingterrein in Frankrijk en de scene heet Ochtendritueel…

Mijn dilemma: wordt het na de ochtendduik en de koffie het boek Beeldtaal of toch Chinees? Ja, afgelopen jaar ben ik begonnen met cursus Chinees en ik moet zeggen dat ik het razend interessant vind om de lessen van mijn Chinese sinoloog te volgen. Helaas is dat door corona wreed verstoord en ben ook ik overgeleverd aan uitsluitend online lesmateriaal.
Het wordt vandaag Beeldtaal, want Chinees kan altijd nog en dan heb ik voor de perfecte uitspraak toch weer mijn 4G nodig en misschien wil ik straks nog wel even een serietje bekijken via mijn databundel.
Het boek Beeldtaal, perspectieven voor makers en gebruikers (Van den Broek e.a. 3e druk) is een goed studieboek voor iedereen die geïnteresseerd is in waarom een beeld wel of juist niet werkt en voor wie wil werken aan zijn of haar ‘beeldgeletterdheid’.
De auteurs zijn er mijns inziens in geslaagd om aan de hand van talloze voorbeelden de wereld van beelden om ons heen goed te vatten in theorie en de werking ervan te verklaren. De lezer krijgt via Gestalt, Semiotiek en Visuele retorica inzicht in de werking van beelden in de breedste zin van het woord. Mijn liefde voor mooie beelden wordt bij het lezen van dit boek alleen nog maar weer versterkt.

Yvonne Leunissen
Hbo-docent audiovisuele productie Hogeschool Inholland Haarlem

Bericht delen