Peter Markus
Manager Strategic Partnerships bij Online Seminar
2021 - week 24

Grootste community van Nederland

48% van de consumenten oriënteert zich online, we zien een forse toename van online bestedingen sinds de corona-uitbraak en daarnaast is de vraag naar online leeroplossingen explosief gestegen. Meer dan ooit begeven we ons online.

De noodzaak van een duidelijk concept, een relevante boodschap en een juist aanbod is hierdoor groter dan ooit. Maar wat zijn onderwerpen en thema’s die belangrijk zijn voor je doelgroep, medewerker of klant? Welke behoefte heeft men? En hoe kom je hier achter? Hoe leer je je doelgroep echt kennen en krijg je het juiste inzicht dat verder gaat dan enkel demografische, geografische of persoonlijke kenmerken?

Men beantwoordt deze vragen nog te vaak vanuit intuïtie en gevoel. En social mediakanalen hebben beperkingen om ‘echte’ betrokkenheid te creëren. Maar juist die betrokkenheid kan het verschil maken.
Recent hebben we vanuit Online Seminar geholpen met de digitale doorvertaling van het tv-programma Koffietijd naar de online community Koffietijd.club. We faciliteren interactieve workshops waar de kijker zich voor kan aanmelden, die weer zorgen voor dataverrijking en opbouw van de community van de Koffietijd.club-database.
We realiseren hiermee een nieuwe vorm van interactie met de doelgroep en daarnaast bouwen we proactief een community met dataverrijking op. De workshops leveren naast awareness en een hoge mate van engagement ook leadgeneration op voor adverteerders.

Geen online strategie meer hebben in de huidige tijdgeest is haast onmogelijk. Zoek naar handvatten voor het vinden en benutten van nieuwe kansen. Creëer waarde door in gesprek te gaan met je doelgroep. Inspireer, motiveer en activeer! Bouw aan je eigen community en zorg voor direct interactief contact.
Door de 3-2 overwinning van het Nederlands elftal zijn we in ieder geval allemaal onderdeel van de grootste community van Nederland, een hele trotse community welteverstaan.

Peter Markus
Manager Strategic Partnerships bij Online Seminar

De week van Peter Markus

Manager Strategic Partnerships bij Online Seminar
2021 - week 24