Peter Markus
Manager Strategic Partnerships bij Online Seminar
2021 - week 24

Verbinding

In een wereld waar contact een nieuwe dimensie heeft gekregen, neem ik jullie deze week mee in míjn wereld. Sinds 1 maart van dit jaar werk ik als Manager Strategic Partnerships bij Online Seminar, in de wereld van ‘online interactieve communicatie’. Een wereld die ondertussen steeds meer van ons allemaal is geworden. Eerst door noodzaak en inmiddels ook door het inzicht dat het geeft.

Menigeen ziet op zijn computer of telefoon weleens de melding ‘geen verbinding’, maar met het uitbreken van Covid-19 heeft deze nu ook een geheel andere betekenis gekregen. Bedrijven overal ter wereld zeggen hun werk onder druk van de coronacrisis snel te hebben moeten digitaliseren, een trend die overigens voor de crisis al wel in gang was gezet.

Bij Online Seminar maken we van dichtbij mee dat bedrijven steeds meer de (digitale) interactie opzoeken. In een tijd waarin Zoom-moeheid optreedt, een op de vijf werknemers in 2020 zelfs (vrijwel) niemand in real life zag en iedereen digitaal ‘contact’ moest maken, is verbinding met je klant, collega of (business)partner relevanter en actueler dan ooit. Weten wat daadwerkelijk speelt bij je klant, je abonnee, collega, prospect, cursist, deelnemer of kijker, welke vragen men heeft of welke interesses of behoeften er zijn. Dit inzicht kan nu worden gebruikt om dienstverlening, aanbod of inhoud te verbeteren en nog beter te ‘luisteren’.

Toch blijft persoonlijk contact het allerbelangrijkste, zeker nu. Daarom kijk ik ook erg uit naar de hybride tussenfase, waarin fysiek en digitaal elkaar ontmoeten. We moeten blijven innoveren en investeren in techniek, maar hierin ook vooral de mens niet vergeten. Het menselijke contact, écht verbinding maken blijft onvervangbaar.
Ik heb de afgelopen periode dan ook nog nooit zoveel tijd doorgebracht in de natuur. Alleen, maar veelal ook met klanten, collega’s en vrienden. Die verbinding met de natuur doet wonderen. Het geeft rust, ruimte en overzicht. Zo komen we hopelijk samen sterker weer uit de crisis. Want samen bereik je per slot van rekening meer dan alleen. Op afstand en toch dichtbij, tot morgen!

Peter Markus
Manager Strategic Partnerships bij Online Seminar

De week van Peter Markus

Manager Strategic Partnerships bij Online Seminar
2021 - week 24