Denise Terpstra
General Manager HBO
2016 - week 05

Denise Goethals – Terpstra

Seks, drugs en rock & roll

Door de miezerregen fiets ik over het Singel langs mijn favoriete vintage kledingwinkel, oude jackjes en fleurige jurkjes. O ja, dat is waar ook: ik moet een seventies outfit regelen voor het premièrefeest volgende week van VinylVinyl is een grote, nieuwe HBO- productie over de New Yorkse muziekindustrie in de jaren zeventig. Ik kan niet wachten tot hij begint. Zelfs als HBO er niet zo groots op inzette, zou ik er verschrikkelijk nieuwgierig naar zijn.

De jaren zeventig zijn de jaren waarin ik opgroeide. Van een klein meisje in Amsterdam met afrohaar, in haar favoriete Afghaanse jas met bontranden en borduursels. Een tijd waarin muziek voortdurend een belangrijk rol speelde, mijn vader en moeder draaiden Deep Purple, Marvin Gaye en The Rolling Stones. Zodra ik deze muziek hoor en dan vooral Saturday Night Fever mijn eerste lp, zie ik mezelf weer naast die platenspeler zitten.

Vinyl is geproduceerd door filmmaker Martin Scorsese, Terence Winter (Boardwalk Empire, The Soprano’s) en last but not least, the king of rock: Mick Jagger. Need I say more? Seks, drugs, rock & roll, disco en punk, het zit er allemaal in. De serie gaat over de directeur van een platenlabel gespeeld door Bobby Cannavale (u weet wel, de gestoorde Gyp Rossetti uit Boardwalk Empire) die wanhopig probeert te voorkomen dat zijn bedrijf en ziel ten onder gaat. The seventies, anything could happen, everthing did.

Volgende week is in de Marktkantine het grote premièrefeest. Met Waylon, Ellen ten Damme, dj Joost van Bellen en een trits anderen. Dresscode: dress like a rockstar. Nu nog even die outfit scoren…

Denise Goethals – Terpstra
General Manager HBO