Denise Terpstra
General Manager HBO
2016 - week 05

Denise Goethals – Terpstra

Inspiratie

Vandaag ga ik naar Apeldoorn voor KPN Inspiration 2016. Meer dan vijfduizend winkelmedewerkers, customer servicemedewerkers en monteurs van KPN komen er naartoe. Daarnaast zijn er grote telefoonmerken en leveranciers van content zoals HBO. Belangrijke dagen voor ons, vorig jaar was onze stand zo drukbezocht dat er mensen flauwvielen.
Terwijl ik dit schrijf, realiseer ik me dat ik gisteren in deze column ook tikte over een paar arme vrouwen die tegen de vlakte gingen, alsof het in mijn baan zo’n beetje dagelijkse gang van zaken is. Niets is minder waar, de vele uren die ik hier Excelbestanden en contracten bestudeer zijn daar de stille getuigen van, maar soms lopen de gemoederen blijkbaar hoog op.
Inspiration 2016 dus: dit jaar zet HBO hoog in op de nieuwe serie Vinyl, voor ons dus bijzonder spannend hoe mensen hierop reageren. Vinyl is geproduceerd door Martin Scorsese en Mick Jagger en speelt zich af in New Yorkse muziekwereld in de jaren zeventig van de vorige eeuw. In Apeldoorn zetten we een complete soundstudio uit de jaren zeventig neer, met gitaren, gouden platen, drumstel en microfoon.
Je kunt je laten stylen als een seventies rockstar, een rocknummer opnemen en dit op je sociale media plaatsen. Verder delen we met Play van KPN codes uit zodat de verkoopmedewerkers thuis of op hun device ook HBO kunnen kijken. Zelf beleven is tenslotte de beste reclame. Play bevat de twintig populairste tv-zenders en de drie netten van HBO, alles via live stream en on demand.
Daarna rij ik terug terug naar huis om met mijn lieve dochters te eten, gelukkig geen avondwerk vandaag. Naima, onze super Marokkaanse hulp en oppas, maakt de beste tajine van de wereld. Ik verheug me er nu al op.

Denise Goethals-Terpstra
General Manager HBO