Denise Terpstra
General Manager HBO
2016 - week 05

Denise Goethals – Terpstra

Bodyguards

“Hoe ging je wiskunde?!” tussen twee meetings door app ik snel mijn oudste dochter, gisteravond heeft ze tot laat geleerd. Ze zit in de eerste van het gymnasium, een spannend jaar met bergen huiswerk. Het antwoord komt pas twee uur later. “OK.” Kort maar krachtig, ik grinnik. Door de week ben ik ’s avonds zoveel mogelijk bij mijn dochters thuis, maar vanavond staat het Film Festival in Rotterdam op de agenda. Het is de internationale première van het tweede seizoen van onze eigen HBO-serie Togetherness, een komedie over vier volwassenen en twee kinderen in een huis in van LA. Scherpe dialogen, bizar en grappig. Na afloop eten we met Mark Duplass, één van de hoofdrolspelers en schrijvers.

Al bijna sinds mijn afstuderen werk ik in de media-industrie, met daarbij de nadruk op entertainment, film, reclame en tv. Eén van de eerste keren dat ik zo’n etentje had, was na afloop van de VMMa Familiedag met de acteurs van The Bold & The Beautiful. Het ging niet om Thorne of Ridge of één van die andere hoofdpersonages met broeierige blikken, maar om een paar jonge spelers. Hun vraag: of we bodyguards voor ze regelden. Bodyguards? vroegen wij ons lacherig af. Hollandse nuchterheid, die jongens hadden heus geen lijfwachten nodig. Maar als zij dat graag wilden, waren we natuurlijk niet te beroerd een paar kleerkasten te organiseren.

En maar goed ook. Eenmaal aangekomen in België bleek het een gekkenhuis: in rijen dik wachtten meisjes en vrouwen de jongens op. Allemaal in de leeftijd van 15 tot 55 jaar, vooral de wat oudere dames waren goed vertegenwoordigd, stuk voor stuk smekend om handtekeningen en foto’s. Tijdens het etentje kwamen een paar vrouwen het restaurant binnen, een paar vielen er zelfs flauw bij onze tafel.

Dan krijg ik een mail van een collega. “Mark Duplass vindt het bijzonder vervelend, maar hij heeft de griep.” Ach jee, jammer. Want stiekem keek ik natuurlijk wel meer uit naar Mark Duplass dan naar de jongens van The Bold.

Denise Goethals-Terpstra
General Manager HBO