Videoreporter van camera beroofd in Utrecht
donderdag 16 december 2021

Videoreporter van camera beroofd in Utrecht

De politie is op zoek naar twee mannen die dinsdagmiddag op de Louis Armstronglaan in Utrecht een videoreporter van haar camera hebben beroofd.

De vrouw maakte ’s middags met enkele collega’s beelden op straat voor een tv-productie. Op dat moment kwam een scooter aanrijden met twee mannen erop, waarna de bijrijder afstapte en de camera afpakte. Beide mannen reden vervolgens op de scooter weer weg.

De politie heeft een beperkt signalement van de vermeende daders. Ze hadden zwarte kleding aan: de bestuurder van de scooter droeg een jas met een bontkraag met witte vlekken en de bijrijder een Adidas-trainingspak met witte strepen op de zijkant. De politie is op zoek naar tips van getuigen. Een woordvoerder kan alleen kwijt dat het slachtoffer een journalist is die werkzaam is op het Media Park in Hilversum.

Geweld tegen journalisten komt steeds vaker voor. Afgelopen jaar werd een persfotograaf met zijn auto in een sloot geduwd omdat hij foto’s van een brand wilde maken. Ook werden een fotograaf en journalisten belaagd bij het stadion van De Graafschap en werden verslaggevers van PowNed en Rijnmond aangevallen toen zij verslag wilden doen bij kerken die ondanks de coronamaatregelen hun deuren openden voor een groot publiek.

Bron: RTV Utrecht/BM

Bericht delen