Opening Mediaplein Mobiel op 22 mei
dinsdag 21 mei 2024

Opening Mediaplein Mobiel op 22 mei

Hilversum bestaat dit jaar 600 jaar en dat viert Stichting Mediaplein met het project Mediaplein Mobiel. Van mei tot en met december 2024 reist een mobiel ‘mini-media-museum’ door de wijken om de verhalen van Hilversummers in de schijnwerpers te zetten.

Woensdagmiddag 22 mei opent de Hilversumse wethouder Arno Scheepers (economie, media & cultuur) de Mediaplein Mobiel. Hij doet dit samen met de kinderen van Versa Kinderwerk uit de Bloemenbuurt. Zij onthullen die middag hun eigen werk in de Mediaplein Mobiel. Hun herinneringen aan, dromen of wensen voor Hilversum zijn dan voor het eerst te zien. De opening vindt plaats om 14.00 uur op Flight Deck 53 (Clemenskerk, Bosdrift 53, Hilversum).

Over de Mediaplein Mobiel
Inwoners én bezoekers worden uitgenodigd om hun visie op de stad te tonen door dat in een kijkdoos te verbeelden. Hoe zien zij de toekomst van de stad? Welke herinneringen koesteren ze aan Hilversum? Wat is hun favoriete plek in Hilversum? De gemaakte kijkdozen worden ‘ingescand’ en vervolgens getoond in een levensgrote versie van de kijkdoos. De Mediaplein Mobiel is als het ware een XXL-versie van de kijkdoos: een ‘mini-media-museum’ vol grote digitale schermen en media-technologieën.

Mediaplein Mobiel, de verhalen van 600 jaar Hilversum is een project van Stichting Mediaplein in samenwerking met het Hilversumse mediakunst-collectief DROPSTUFF MEDIA. De Mediaplein Mobiel kon worden gerealiseerd dankzij bijdragen van de gemeente Hilversum, Hilversum600, Stadsfonds Hilversum en de projectpartners MOOS productiehuis en NH Gooi.

Bron: Beeld & Geluid/BM

Bericht delen