The Passion trekt ruim 2,4 miljoen kijkers
vrijdag 7 april 2023

The Passion trekt ruim 2,4 miljoen kijkers

The Passion heeft iets meer kijkers getrokken dan vorig jaar. Het programma van KRO-NCRV werd dit jaar door ruim 2,4 miljoen mensen live op televisie gevolgd. Vorig jaar waren dat er 2,2 miljoen.

The Passion, waarin het paasverhaal aan de hand van popmuziek wordt verteld, was het best bekeken programma van de avond. Het werd live uitgezonden vanuit Harlingen, waar het volop regende.

De uitzending trekt al jaren meer dan 2 miljoen kijkers. In de coronajaren 2020 en 2021 stemden respectievelijk 2,6 miljoen en 2,7 miljoen kijkers af op The Passion. De editie van 2015 was het populairst: toen keken 3,5 miljoen mensen. Het programma wordt geproduceerd door Mediawater en KRO-NCRV, in samenwerking met Protestantse Kerk in Nederland, Kansfonds, Bartiméus Fonds en Gemeente Harlingen.

Sinan Eroglu speelde dit jaar de rol van Jezus. Marlijn Weerdenburg kroop in de huid van Maria en Buddy Vedder was te zien als Judas. Onder anderen zanger John de Bever, zijn partner Kees Stevens, goochelaar Steven Kazàn, fotograaf William Rutten, oud-schaatser Michel Mulder en politicus Gert-Jan Segers speelden een bijrol.

Naast The Passion trokken alleen nieuwsuitzendingen donderdagavond meer dan een miljoen kijkers.

Bron: Nu.nl/BM
Foto: KRO-NCRV

Bericht delen