Sven Kockelmann gaat Op1 presenteren voor WNL
woensdag 6 oktober 2021

Sven Kockelmann gaat Op1 presenteren voor WNL

Sven Kockelmann stapt over naar omroep WNL. Hij vertrekt na 28 jaar bij KRO-NCRV, waar hij een toonaangevend presentator is die bekendstaat om zijn scherpe interviews. Kockelmann gaat bij WNL een avond in de week de talkshow Op1 presenteren.

Hij zal een duo vormen met Fidan Ekiz, die als freelancer voor WNL gaat werken. Eerder presenteerde Sven Kockelmann de talkshow voor KRO-NCRV al een aantal keer, samen met Talitha Muusse.

Kockelmann (51) was verslaggever voor Brandpunt en presenteerde programma’s als Recht door Zee, Goedemorgen Nederland en Oog in Oog. Hij schuift ook vaak aan in talkshows. Op NPO Radio 1 is hij op werkdagen presentator van 1 op 1 waarbij hij een half uur lang een gast uit de actualiteit interviewt.

Voorafgaand aan zijn radiouitzending van vandaag zei Kockelmann in Spraakmakers dat het na zo’n lang dienstverband geen makkelijke beslissing was. “De plannen en ambities van WNL op het gebied van journalistiek, politiek en economie zijn zo enthousiasmerend voor mij dat ik heb besloten over te stappen.” Hij begint er op 1 december.

WNL-hoofdrecteur Bert Huisjes noemt de komst van Kockelmann “een prachtige versterking”. Het past volgens hem in de ambitie om WNL als journalistieke omroep te blijven uitbouwen. “Wij zijn zeer verheugd dat Sven daaraan wil bijdragen.”

WNL is definitief toegelaten tot het omroepbestel en krijgt daarom meer zendtijd op radio en tv. Met de komst van Kockelmann gaat WNL Op1 twee avonden per week verzorgen. Jort Kelder en Welmoed Sijtsma presenteren het programma nu een avond per week voor WNL.

Bron: NOS/BM
Foto: Wessel de Groot/KRO-NCRV

Bericht delen