Staatssecretaris neemt pas na de zomer besluit over toekomst van ON!
vrijdag 9 juni 2023

Staatssecretaris neemt pas na de zomer besluit over toekomst van ON!

Media-staatssecretaris Gunay Uslu heeft meer tijd nodig voor de vraag of Ongehoord Nederland uit het publieke bestel moet worden gezet. Ze zal niet zoals aangekondigd voor het zomerreces een besluit nemen, maar pas ná de zomer. Dit bevestigen bronnen op het ministerie van OCW.

“Het is een besluit dat we heel zorgvuldig moeten nemen. We verwachten dan ook dat het na de zomer wordt. Op zeer korte termijn sturen we een brief naar de Kamer met daarin meer informatie over de verschillende stappen die we zetten”, aldus de woordvoerder van het ministerie.

Uslu moet beslissen of ze de voorlopige erkenning van ON! gaat intrekken. Daar heeft de NPO een verzoek toe ingediend. Uslu noemde dat eerder een “ongemakkelijk” besluit. Op advies van de landsadvocaat wil ze ook ON! horen over de zaak.

ON! heeft de journalistieke code verschillende keren geschonden. Nadat de omroep van Arnold Karskens voor de derde keer in een jaar tijd de fout was ingegaan, besloot de NPO in april de staatssecretaris te vragen om ON! uit het publieke bestel te zetten.

Bron: AD/BM

Bericht delen