Sophie van Leeuwen correspondent Afrika voor RTL Nieuws
dinsdag 16 mei 2023

Sophie van Leeuwen correspondent Afrika voor RTL Nieuws

Sophie van Leeuwen wordt per 1 juli de nieuwe Afrika-correspondent voor RTL Nieuws. Ze volgt daarmee Saskia Houttuin op. Van Leeuwen werkte hiervoor als politiek verslaggever bij BNR Nieuwsradio.

De 45-jarige Van Leeuwen gaat voor RTL verslag doen vanuit standplaats Kaapstad en reist ze door Afrika om verhalen te maken die ‘raken in hoofd en hart’.

“Afrika barst van de urgentie. Alles komt daar samen: onze zoektocht naar grondstoffen, extreme klimaatverandering en grote migratiestromen, geopolitiek. Het is een jong continent vol creatieve ideeën. Die gaan we filmen!”, zegt Van Leeuwen.

Eerder werk
De afgelopen vijf jaar werkte Van Leeuwen in Den Haag voor BNR Nieuwsradio. Daar deed ze onder meer verslag van de coronacrisis en schreef ze samen met Laurens Boven het boek Stilte op het Binnenhof, politiek in coronatijd. Ook maakte ze de podcast Studio Den Haag.

Eerder werkte Van Leeuwen onder meer als freelance correspondent in Brussel tijdens de financiële crisis, als verslaggever voor de Afrikaredactie van de Wereldomroep en voor de VPRO.

‘Blij mee’
Ilse Openneer, hoofdredacteur van RTL Nieuws, kijkt uit naar de bijdrages vanuit Afrika. “Het continent herbergt grote thema’s en trekt daarnaast de aandacht van veel landen – zoals China en Rusland – die er veel investeren.”

“De toekomst van Afrika is van invloed op de hele wereld en is daarom journalistiek van groot belang. RTL Nieuws krijgt met Sophie een zeer ervaren journalist in Afrika en daar zijn we echt blij mee.”

Bron: RTL Nieuws/BM

Bericht delen