dinsdag 16 januari 2018

Regionale omroepen in actie voor Voedselbank

In de weken voor kerst, van maandag 8 december tot en met vrijdag 19 december, staan regionale omroepen in het teken van de actie ‘Samen voor de Voedselbank’. Na het grote succes van de actie ‘Donate a Gift’ in 2013 ontstond bij Omroep West het idee om samen met regionale omroepen een actie voor de Voedselbank te houden.

RTV Noord hield in 2013 een soortgelijke actie voor de Voedselbank.

Omroep West-hoofdredacteur Renzo Veenstra: “We hebben in december 2013 in negen dagen tijd ruim 20.000 cadeaus ingezameld voor mensen die in Zuid-Holland onder de armoedegrens leven. Dat was tweemaal zoveel als waar we op hadden gehoopt. En in Groningen puilde het gebouw van RTV Noord uit van de levensmiddelen die de Groningers voor de Voedselbank inleverden. Eén en één was al snel twee, en zo is deze landelijke actie ontstaan.”

De initiatiefnemers Omroep West en RTV Noord trekken samen op met RTV N-H, RTV Utrecht, Omroep Fryslân, Omroep Flevoland, RTV Rijnmond, Omroep Brabant, Omroep Gelderland, RTV Drenthe, RTV Oost, Omroep Zeeland en L1. Elke omroep zal de inzameling op zijn manier doen, gericht op hun eigen publiek in hun eigen regio. Wel staan alle omroepen in de actieweken helemaal in het teken van de actie en zullen de inwoners van hun regio niet om de actie heen kunnen.

Bron: Omroep West

Bericht delen