Recordaantal aanmeldingen voor Eurovisie Songfestival 2024
dinsdag 3 oktober 2023

Recordaantal aanmeldingen voor Eurovisie Songfestival 2024

Met een recordaantal aanmeldingen is de inschrijving gesloten voor het Eurovisie Songfestival 2024. De selectiecommissie ontving in totaal meer dan 600 nummers. De inzendingen zijn zowel qua muziekgenre als taal divers.

Zo is het merendeel van de nummers Engelstalig, bijna honderd hebben een Nederlandse tekst en een klein aantal bevat onder meer Frans, Arabisch, Turks, Spaans en Italiaans. De selectiecommissie start nu met het selectieproces en kiest uiteindelijk het nummer en de artiest die Nederland vertegenwoordigt op de 68e editie van het Eurovisie Songfestival in Malmö.

Voorzitter van de selectiecommissie Twan van de Nieuwenhuijzen: “De interesse om deel te nemen is enorm groot en divers. Het is fijn om te merken dat het Eurovisie Songfestival leeft in Nederland: zowel jong talent als bekende artiesten hebben zich gemeld. Van pop tot dance, rock, hiphop, soul, opera, R&B en reggae; alle genres zijn vertegenwoordigd. Door al deze inzendingen en ook door de enthousiaste gesprekken die de afgelopen maanden gevoerd zijn met artiesten, platenlabels, componisten, tekstschrijvers en producers, heb ik veel vertrouwen in het vinden van de juiste song en artiest dit jaar.”

De selectiecommissie bestaat uit Twan van de Nieuwenhuijzen (voorzitter), Carolien Borgers, Cornald Maas, Hila Noorzai, Jaap Reesema, Jacqueline Govaert en Sander Lantinga.

Bron: AVROTROS/BM

Bericht delen