dinsdag 16 januari 2018

Peter de Mönnink wordt CEO bij SBS Broadcasting

Hans Edin vertrekt als interim-CEO van SBS Broadcasting. Per 1 oktober zal Peter de Mönnink, CEO van Sanoma Media Netherlands, ook SBS gaan leiden. Dat heeft Sanoma Media, de belangrijkste eigenaar van SBS Broadcasting, donderdag bekendgemaakt.

SBS is voor 67 procent onderdeel van Sanoma Media en voor 33 procent van Talpa.

Edin legt eind september 2014 zijn functie neer na anderhalf jaar. Per 1 januari 2015 is hij benoemd tot Group Head of Television binnen Sanoma. In die rol werkt de Fin nauw samen met de eindverantwoordelijke CEO’s, onder wie Peter de Mönnink. Daarnaast treedt hij toe tot de Supervisory Board van SBS Broadcasting.

Harri-Pekka Kaukonen, president en CEO van Sanoma: “Edin heeft voor stabiliteit gezorgd en gewerkt aan een fundament. De ‘dubbelrol’ van Peter de Mönnink zal zonder twijfel bijdragen aan een intensievere samenwerking tussen SBS, Talpa en Sanoma. Dit zal leiden tot betere, snellere en slimmere crossmediale oplossingen voor onze klanten.”

In een reactie zegt John de Mol van Talpa Media: “Al geruime tijd is de samenwerking tussen Sanoma en Talpa geïntensiveerd. Ik ben blij met de komst van Peter de Mönnink, want hij is iemand die het Nederlandse medialandschap en de Nederlandse cultuur kent en dat laatste is wellicht nog belangrijker dan het eerste. De Mönnink heeft de brug geslagen tussen Sanoma en Talpa en ik verheug me op de samenwerking met hem.”

Bron: Sanoma/Broadcast Magazine

Bericht delen