Nieuwe dramaserie Dit zijn wij met audiodescriptie
dinsdag 12 november 2019

Nieuwe dramaserie Dit zijn wij met audiodescriptie

Ook blinden en slechtzienden kunnen de nieuwe dramaserie Dit zijn wij (KRO-NCRV) volgen. De 16-delige serie gaat donderdag 14 november om 20.35 uur van start op NPO 1.

Dit zijn wij volgt verschillende unieke karakters die worstelen met hun persoonlijke uitdagingen. Naast dat ze op dezelfde dag jarig zijn, hebben de hoofdpersonen nog één ding gemeen: ze zijn allemaal op zoek naar liefde, waardering en voldoening in hun leven. Hoofdrollen worden vertolkt door Fockeline Ouwerkerk, Vincent van der Valk, Esmée van Kampen, Kay Greidanus en Romano Haynes.

Speciaal voor blinden en slechtzienden wordt de nieuwe dramaserie uitgezonden met audiodescriptie. Een stem beschrijft tussen de dialogen door wat er in beeld te zien is, bijvoorbeeld de personages, gezichtsuitdrukkingen, locaties en ontwikkelingen in de verhaallijn.

NPO voorziet vaker programma’s van audiodescriptie. In de afgelopen jaren waren dat onder andere Flikken Maastricht (AVROTROS), de tweede serie van Klem (BNNVARA), De Luizenmoeder (AVROTROS) en de onlangs gestarte tweede serie van Het Geheime Dagboek van Hendrik Groen (MAX). Daarnaast worden sinds 2016 alle Telefilms op NPO 3 en Teledocs met audiodescriptie aangeboden.

Bron: NPO/BM

Bericht delen