Nieuw seizoen College Tour bij KRO-NCRV
dinsdag 2 mei 2023

Nieuw seizoen College Tour bij KRO-NCRV

Vicepremier en minister van Financiën Sigrid Kaag, olympisch kampioen en schaatsinfluencer Jutta Leerdam, Mercedes-Benz CEO Ola Källenius en oprichter van de BoerBurgerBeweging Caroline van der Plas zijn te gast in het nieuwe seizoen van College Tour.

De vierdelige serie met presentator Twan Huys start op zondag 28 mei om 20.20 uur bij KRO-NCRV op NPO 2. Studenten die de opnames bij willen wonen, kunnen zich vanaf nu aanmelden via de website van KRO-NCRV.

De eerste gast is vicepremier en minister van Financiën, Sigrid Kaag. Geroemd om haar diplomatieke vaardigheden staat ze nu voor een van de moeilijkste politieke opdrachten, bezuinigen op de staatsbegroting.

Een week later is schaatsster en influencer Jutta Leerdam te gast in College Tour. De enthousiaste Westlandse heeft met haar 24 jaar al een indrukwekkende carrière opgebouwd. Van olympische medailles tot wereldtitels en van het oprichten van een eigen schaatsploeg tot het ‘influencen’ van meer dan 4 miljoen volgers op Instagram. Sinds kort heeft ze een relatie met de Amerikaanse profbokser Jake Paul.

De derde gast is Ola Källenius, de Zweedse CEO van Mercedes-Benz. Over het verduurzamen van de auto-industrie en de slag om de elektrische auto met Chinese en Amerikaanse autobouwers.

In de laatste aflevering is het gezicht van de BoerBurgerBeweging te gast: Caroline van der Plas. Door de historisch grote winst van haar partij bij de Provinciale Statenverkiezingen heeft ze een sleutelrol verworven in de klimaatdiscussie.

Podcast 15 jaar College Tour

Dit jaar viert College Tour een jubileum, want het programma is al vijftien jaar lang op de Nederlandse televisie te zien. In de afgelopen jaren heeft presentator en bedenker Twan Huys al talloze nationale en internationale bekendheden mogen ontvangen. Onder anderen Whoopi Goldberg, Bill Gates, Ed Sheeran, Carice van Houten, Sonja Barend en Johan Cruijff werden ooit door Huys en studenten geïnterviewd.

“Er is geen programma waar ik meer van heb geleerd dan van College Tour”, aldus Twan Huys. Ter ere van het jubileum brengt KRO-NCRV de vijftien meest spraakmakende, bijzondere of inspirerende afleveringen in podcastvorm. De podcast 15 jaar College Tour is vanaf 15 mei te beluisteren via de verschillende podcastapps.

Bron: KRO-NCRV/BM

Bericht delen